Manager nou, planuri mari la Teatrul „Anton Pann”


Noul manager al Teatrului „Anton Pann” din Râmnic, Octavian Costin, vine cu o viziune modernă și planuri mari legate de unitatea culturală pe care o conduce. „Cu toată dinamica, voi încerca să fac noi schimbări: la site, o nouă siglă, voi pune pozele actorilor în rame, pe care le voi expune în clădire. În afara acestor mici chestiuni, sunt în plan mari proiecte: o piesă în Horezu, spectacole în spitalele din județ, pentru copii, un spectacol după un text original, piesa «Tanța și Costel» și toate până la mijlocul lunii decembrie. În plus, tinerii actori care termină masterul la București sunt așteptați să pună în scenă diverse spectacole aici, la noi. Ideea este că pedala de accelerație e jos. Am planuri mari, cum ar fi redeschiderea barului din interiorul teatrului, la vară o terasă. Poate fi o zonă atractivă, cu spectacole de stradă, stand-up… Cred că ar trebui diversificată paleta artistică a teatrului”, a precizat Octavian Costin, managerul Teatrului „Anton Pann”.
În context, este de amintit faptul că Octavian Costin este manager interimar, urmând să susțină concursul pentru ocuparea pe deplin a funcției de conducere.

Octavian Costin: „Nu mă sperie bugetul mic. Am norocul și inocența vârstei”

Întrebat cum se va descurca cu un buget mic, știind că, mai mereu, Teatrul „Anton Pann” a avut un fond financiar destul de mic, managerul Octavian Costin a declarat: „Lipsa banilor nu mă sperie: se pot face multe lucrări cu bani puțini. Încerc să am o relație bună, de colaborare cu oamenii de afaceri din Vâlcea, pentru a atrage și sponsorizări. Nu mă sperie, însă, lipsa banilor. Pentru toate există soluții. Am norocul și inocența vârstei”.
Managerul Octavian Costin are 27 de ani și este cel mai tânăr director de teatru din țară. Ca o noutate, din Consiliul administrativ al Teatrului „Anton Pann” fac parte actori cunoscuți, precum Florin Zamfirescu și Maia Morgenstern.