Majoritate confortabilă


• 14 consilieri locali au votat ieri „Raportul şi proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local şi a listei de investiţii pe total surse de finanţare pentru anul 2014”
Săptămâna trecută, primarul interimar Gigi Matei a fost prins pe picior greşit de consilierii de la PDL şi PNL, care au votat „împotrivă” în privinţa „Raportului şi proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului local şi a listei de investiţii pe total surse de finanţare pentru anul 2014”. Imediat, Matei a luat măsuri, reuşind să convingă mai mulţi consilieri decât „necesarul” de 12 cât era nevoie pentru a trece prin CL acest proiect de hotărâre. Astfel, la convocarea şedinţei extraordinare de ieri au răspuns 18 consilieri, dintre care 14 au votat „pentru” la singurul punct de pe ordinea de zi: „Raport şi proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local şi a listei de investiţii pe total surse de finanţare pentru anul 2014”.

Matei: „Vreau o schimbare”
Imediat după şedinţă, primarul interimar Matei a declarat: „Sunt mulţumit că s-a deblocat situaţia, iar bugetul şi oraşul pot funcţiona în continuare. Aţi văzut, aşa cum v-am spus, că unii dintre cei din Opoziţie au votat acum cu noi, aşa că… În privinţa viceprimarului Eduard Vârlan, nu pot spune că am luat în calcul o schimbare rapidă. Ci doar o schimbare de atitudine din partea sa”. La rândul său, viceprimarul liberal Vârlan ne-a declarat: „Dacă primarul interimar Matei are ceva să-mi reproşeze din punct de vedere administrativ, îmi dau singur demisia. Dar dacă sunt chestiuni doar de ordin politic, mă abţin să spun mai multe”.

Constantinescu îi ia locul lui Vârlan!?!
În şedinţa de ieri am observat că Gigi Matei se va putea baza, de-acum încolo, pe cel puţin câteva voturi: Adrian Panduraşu (plecat din PNL), Liviu Boban (plecat din PNL la PC), Bogdan Costinescu (plecat din PDL). Ar mai fi Maria Preda şi, poate, fostul pedelist Cosmin Constantinescu. Care, aşa cum ne-au relatat unele surse, ar putea reocupa scaunul de viceprimar al Râmnicului, ca înlocuitor al lui Eduard Vârlan.

Posting....