Mai vin și vești bune: contractul pentru cea mai complicată secțiune din autostrada Pitești-Sibiu va fi semnat săptămâna viitoare


Contestația chinezilor pentru secțiunea 4 a fost respinsă, iar CNAIR va semna contractul cu firma austriacă Porr
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins, pe 13 octombrie 2021, contestația chinezilor de la China Railway cu privire la rezultatul licitației pentru realizarea secțiunii 4 Tigveni – Curtea de Argeș a Autostrăzii Pitești – Sibiu. Săptămâna viitoare va fi semnat contractul cu firma declarată câștigătoare, respectiv austriecii de la Porr.
„După finalizarea procedurilor administrative, CNAIR va semna contractul de proiectare și execuție pentru Lotul IV, Tigveni – Curtea de Argeș, cu compania austriacă Porr. Este un tronson cu lungimea de zece kilometri al Autostrăzii Pitești – Sibiu. Una dintre lucrările principale ce urmează a fi realizate pe acest tronson este construirea unui tunel cu o lungime de 1.350 metri. Tot aici vor mai fi realizate nouă poduri, trei pasaje/viaducte și un nod rutier. Cel mai lung viaduct va avea o lungime de 630 de metri”, a declarat Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.
Sursă foto: Arhivă