Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

27 septembrie 2020

„Mai bine ratam calificarea decât să se accidenteze Cristina”


• a fost vocea la unison a suporterilor români după accidentarea celei mai bune jucătoare a României
Calificarea cu emoții în semifinalele întrecerii a fost mult umbrită de accidentarea Cristinei Neagu din fatidicul minut 53 al partidei cu Ungaria. După ce reușise câteva goluri care readuseseră speranțele în tabăra tricoloră pentru o victorie sau măcar o remiză care să califice România în careul de ași al întrecerii fără a mai sta la mâna Olandei, Cristina Neagu s-a prăbușit pe suprafața de joc a arenei din Nancy. Simoneta Planeta, maghiara înaltă de aproape doi metri a împins-o pe Cristina Neagu, românca s-a dezechilibrat, a alunecat pe suprafața de joc probabil puțin umedă, iar genunchiul i-a «fugit», după cum se spune în limbajul sportiv. A fost nevoie de intervenția brancardierilor și de targă pentru a o duce pe Cristina la ambulanța care, ulterior, a transportat-o la spitalul din Nancy.
Verdictul medicilor care au consultat-o pe Cristina în miez de noapte a fost unul drastic, de coșmar pentru echipa națională a României și pentru echipa de club a căpitanului tricolorelor, CSM București: ruptură de ligamente încrucișate! Cristina a mai trecut printr-o situație asemănătoare la începutul anului 2013, pe când evolua pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea. Recuperarea sportivilor care se confruntă cu o asemenea problemă medicală durează cel puțin șase luni, primul pas spre refacere fiind o intervenție chirurgicală pentru refacerea ligamentelor.
După ce verdictul medicilor s-a propagat ca un trăsnet printre suporterii tricolori, site-urile au fost împânzite cu mesaje de susținere din partea românilor pentru Cristina, dar și cu numeroase mesaje în care aceștia spuneau că ar fi preferat ca România să nu se fi calificat în semifinalele competiției, ba chiar să nici nu se fi calificat la acest Campionat European, însă Cristina să nu fi fost nevoită să treacă, încă o dată, prin această dramă a accidentărilor!
De amintit și faptul că, pentru a suplini lipsa absenței Cristinei Neagu în meciul infernal cu Rusia, selecționerul Ambros Martin a convocat-o de urgență pe Bianca Bazaliu de la CSM București.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Handbal