Lungul bilanţ al unei noi zile grele pentru Poliţia Rutieră


Joi, în jurul orei 16.45, D. Marin, de 25 ani, din comuna Livezi, în timp ce conducea autoturismul marca Citroen, pe DN 67 B, la km. 58+900, pe raza comunei Livezi, pe fondul nepăstrării distanţei regulamentare faţă de autovehicul care circula în faţa sa, un autobuz, care a redus viteza la o trecere de pietoni semnalizată lângă care se aflau pietoni, a intrat în coliziune cu acesta, lovind cu partea faţă a autoturismului partea stânga spa­te a autobuzului. În urma im­pac­tului a rezultat accidentarea uşoară a conducătorului autoturismului, care a fost transportat la Spitalul orăşenesc Horezu, stabilindu-i-se ca diagnostic traumatism cranio-cerebral deschis minor, hematom. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeaşi zi, în jurul orei 17.20, C. Dan, de 50 ani, din municipiul Râm­nicu Vâlcea a condus un autoturism marca Dacia pe DN 64, având direcţia de deplasare Drăgăşani – Rm. Valcea şi la intersecţia cu strada Bîlciului nu a păstrat o distanţă corespunzătoare în mers faţă de un autoturism Volkswa­gen, condus de M. Constantin, de 42 ani, din localitate intrând în coliziune cu acesta.

Din impact, autoturismul Volkswa­gen a fost proiectat pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un autoturismu Fiat, condus de I. Florin, de 45 ani, din municipiul Craiova, judeţul Dolj, care circula regulamentar din sens opus.

În momentul sosirii echipajelor de ambulanţă, doar conducătorul auto a solicitat primirea de îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul judeţean Vâl­cea. Ulterior, după efectuarea cer­ce­tărilor atât alţi pasageri, cât şi con­du­cătorul autoturismului Fiat au soli­ci­tat primirea de îngrijiri medicale şi depla­sarea la spital.

Au fost rănite 5 persoane, respec­tiv C. Dan diagnosticat cu traumatism toracic, fracturi costale dreapta, trau­matism abdominal, rămânând internat, H. Constantin, pasager dreapta faţă în autoturismul Dacia, diagnosticat cu policontuzii, P. Ilie, pasager dreapta spate în autoturismul Dacia, diagnos­ticat cu TCC nivel 0, I. Florin, conducă­torul autoturismului Fiat, diagnosticat cu TCC minor nivel 0, plagă frontală stânga, S. Camelia, pasager dreapta faţă în autoturismul Fiat, diagnostic con­tuzie umăr drept. Toţi conducătorii autoturismelor au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind nega­tiv şi li s-au recoltat câte o probă biologică de sânge.