Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 septembrie 2020

Lungeşti şi Mateeşti sunt blocate de politică!


• primarii liberali din cele două localităţi nu mai controlează consiliile locale şi nu pot aproba bugetele pentru acest an

Aşa cum anticipam, campania electorală a început cu mult mai devreme în acest an. După „frecuşurile” dintre Opoziţie şi primarul interimar Gigi Matei, ne vom ocupa azi de blocajul legislativ din două localităţi vâlcene. În ambele situaţii, primarii liberali nu mai controlează votul politic din consiliile locale, iar bugetele celor două localităţi nu sunt, nici până acum, votate.

Primarul Costea nu poate colabora nici cu viceprimarul

De anul trecut datează blocajul din CL Lungeşti, comună în care tânărul primar Tibi Costea (foto, stânga) a făcut numeroase investiţii şi are nevoie de colaborare din partea consilierilor, nu de ambiţii politice. Redăm arti­colul din ziarul nostru din data de 3 noiembrie 2015, pentru a vă da seama exact cum stau lucrurile: „Atunci când Tiberiu Costea a preluat, în 2012, «frâiele» adminis­traţiei din comuna Lungeşti, situaţia acestei localităţi părea să fi trecut într-o «zodie bună». Nici atunci, dar mai ales acum, edilul liberal nu-şi imagina că proiectele de investiţii menite să ducă la dezvoltarea comunei vor fi blocate de Consiliul Local, chiar de foştii colegi! În data de 31 iulie, CL Lungeşti s-a reunit după o pauză forţată de trei luni de zile. Tânărului primar Costea nu i-a venit să creadă ce enormităţi susţin consilierii, ce fel de ter­ti­puri politice folosesc aceştia pentru a bloca acti­vi­tatea administraţiei locale şi, implicit, dezvol­tarea co­munei. «Cei 7 care au speriat Lungeştiul» sunt Sil­ves­tru Marica (independent), Ionuţ Dumitraşcu (PSD), Ioan Iordăchescu (PSD), Mihai Cojocaru (PSD), Gheorghe Carcadia (PSD), Ion Chesnoiu (PMP) şi Aurel Carcadia (PMP). Zilele trecute, mai pre­cis duminică, 1 noiembrie, o nouă şedinţă ordinară a Consiliului Local Lungeşti a fost convocată, iar cei 7 nici nu au mai fost prezenţi în sală. Printre «dizi­denţi» se află şi viceprimarul comunei, despre care Ti­beriu Costea a spus: «Vine la Primăriei pe la 7.45, se închide în birou până la terminarea programului, la ora 16.00, iar apoi dispare. Nu am cu cine colabora». La şedinţa de zilele trecute au fost prezenţi zeci de localnici, care au avut numai cuvinte de ocară la adre­sa celor şapte consilieri care sabotează bugetul pe anul următor al comunei şi investiţiile ce trebuie rea­lizate. «Domnule primar, ăştia au ură faţă de dez­vol­tarea comunei noastre! Trebuie suspendaţi, tre­buie să scăpăm de ei» – au vociferat mulţi dintre cei pre­zenţi. Fiind blocat de lege, primarul Costea nu poa­te cere dizolvarea Consiliului Local, aşa că tre­buie să se descurce cum poate până în luna iunie a anului viitor, când toţi cei şapte consilieri care sunt îm­potriva intereselor comunei Lungeşti vor fi taxaţi dras­tic de cetăţeni”. Azi, la ora 12.00, are loc o nouă şedinţă a Consiliului Local Lungeşti, iar situaţia pare că se va repeta.

La Mateeşti se luptă „oamenii primarului” cu „oamenii vicelui”

La Mateeşti au fost convocate trei şedinţe ordi­nare consecutive (în zilele de 18 ianuarie, 25 ianuarie şi 1 februarie), însă scorul din Consiliul Local rămâne acelaşi: 6 – 6. De partea primarului liberal Valerian Alexie (foto, dreapta) sunt şase aleşi locali, iar de partea vicepri­ma­ru­lui Cosmin Anghelescu – ceilalţi şase. Nici aici, bu­ge­tul local pentru acest an nu a fost aprobat, astfel că a fost convocată o nouă şedinţă pentru azi, la ora 16.00. „Pot să convoc şedinţele ordinare şi zilnic, pen­tru că până acum nu s-au ţinut efectiv. Aşa că le voi convoca până se va vota bugetul”, a declarat primarul Alexie.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Headlines