Localnicii din Mihăești, cu frica-n sân la cea mai mică ploaie


Constantin-Barzageanu-primar-Mihaesti-2-ok-ok5[1]

• nimeni nu rezolvă problema canalului de colectare a apelor: se înfundă de vegetație, iar de aici până la a inunda curți, terenuri mai e un pas • primarul Bărzăgeanu: „Degeaba fac adrese… Nimeni nu mișcă un deget”
La cea mai mică ploaie, localnicii din Mihăești stau cu frica în sân: canalul ce colec­tează apele și care trece și prin curtea Combinatului Oltchim se înfundă de vegetație, iar apa pătrunde în curți, gospodării, inundând terenurile și afectând bunurile oamenilor. Nu de puține ori, primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu (foto), a făcut adrese către autoritățile județene, în acest sens, dar nu s-a făcut nimic. Nimeni n-a mișcat un deget, nici măcar nu și-a arătat interesul pentru remedierea problemei. „Noi am tot făcut adrese, dar nu ne încălzește cu nimic dacă vedem că lucrurile nu se mișcă. Canalul aparține celor de la îmbunătățiri funciare, dar cică n-au bani să facă ceva. Noi, la fel. Nu avem resurse financiare. Oamenii tot curăță în dreptul gospo­dă­riilor, dar nu este de ajuns…Nici Oltchim, nici CJ… nimeni n-a luat vreo măsură”, decla­ră democrat-liberalul Bărzăgeanu, referindu-se la situația grea prin care trec localnicii.

„Zona metropolitană!?… Am dat banii, n-am mai auzit nimic”

În ceea ce privește înființarea zonei metropolitane, cooptarea comunei Mihăești, autoritățile locale nu mai știu nimic. „Zona metropolitană!? …Am dat cota parte și… n-am mai auzit nimic”, susține edilul Constantin Bărzăgeanu. Alesul local din Mihăești declară că ar fi fost bună și ideea unirii mai multor primari din zonă și implementarea unor proiecte comune…Poate așa ar fi venit și finanțările mai repede: „Din păcate, nu prea merge. Sau n-ai cu cine. Unul ar spune că de ce tu faci așa, ai așa…S-ar pune întrebarea cine conduce…Un grup de acțiune locală ar fi necesar, dar când nu au cu cine!?”