„Liceul Teoretic Brezoi nu-și schimbă profilul”


• susține liberalul Schell, primarul orașului Brezoi 

La începutul realizării rețelei școlare pentru 2014-2015, se punea problema schimbării profilului Liceului Teoretic Brezoi cu unul tehnologic. Ideea șefului învățământului vâlcean, Ion Gherghinaru, viza desființarea unei clase de matematică-informatică și înființarea unora cu specific silvic. „Au clase de mate-info și pădurea stă să cadă pe ei”, era afirmația inspec­to­rului școlar general, la acea vreme. Lucrurile, însă, nu se vor schimba în acest sens. Există modificări în structura școlară, dar nicidecum le­gate de profilul liceului. „Profilul liceu­lui nu se schimbă. Va rămâne același. Am comasat un număr de clase, am redus nouă norme didactice, iar buge­tul per capita ne va ajunge. Din 2015, ne vom încadra în banii alocați. Tot din noul an școlar, vom avea o clasă de profesională, cu specializarea silvicultură”, a precizat Robert Schell, primar Brezoi. 

 

Garsoniere pentru elevi și sală de sport

 

Legat de educație, lucrurile nu rămân la acest stadiu, autoritățile locale propunându-și dezvoltarea învă­țământului în zonă sau, mai precis, a unităților școlare. Vizată este și infrastructura. „Pentru liceu, m-am gândit să construim o clădire multi­func­­țională, o sală de sport și un corp de internat. Ideea e să avem 12 gar­so­niere cu câte patru locuri pentru cei ce se cazează. Mulți dintre elevii din Brezoi se duc tocmai în Râmnic, la Colegiul Forestier, deci, cred că îi vom ajuta prin înființarea unui inter­nat”, a mai precizat liberalul Schell.

Menționăm că investițiile au ca bază Programul Operațional Regional și mai vizează dezvoltarea sistemului de transport de pe toată Valea Oltului.