Liceul Sanitar, în sărbătoare


Ca-n fiecare an, la finele lunii septembrie, este celebrat Sfântul Antim Ivireanul, eveniment marcat și de la liceul cu același nume, situat în nordul municipiului Râmnicu Vâlcea. Copii, dascăli, părinți s-au reunit în curtea liceului pentru un program artistic minunat. Și-n acest an, în programul acțiunii au fost incluși copiii de la Grădinița cu Program Prelungit Nord 1, care aparține de liceu. Preșcolarii, însoțiți de educatoare, au oferit publicului prezent momente încântătoare: au cântat, au recitat și au dansat. Domni și domnițe elevi ai liceului au prezentat mici scenete, mult aplaudate.
Menționăm că Grupul Școlar „Antim Ivireanul” a fost înființat în anul 1953 sub denumirea de Școală Profesională de Surori și Tehnică Sanitară, fiind prima școală de acest profil înființată în țara noastră.
În 1973, se transformă în Liceul Sanitar cu o durată de cinci ani, având în paralel și clase de postliceală cu profil sanitar. În anul 1990, liceul primește denumirea de Grup Școlar Sanitar, funcționând cu clase de biologie-chimie, matematică-fizică și filologie, dar reînființându-se și clase de postliceală sanitară.