Liberalii vâlceni vor ca spațiile fostului liceu Oltchim să treacă în administrarea unui alt liceu din Râmnic!


Prin intermediul unui comunicat de presă, Filiala Vâlcea a Partidului Național Liberal a anunțat că, în data de 22 aprilie 2021, consilierii locali ai Partidului Național Liberal, conduși de către viceprimarul Virgil Pîrvulescu, au inițiat și au depus la primăria municipiului Râmnicu Vâlcea (cu nr. 15.384) un important proiect de hotărâre. Este vorba despre un proiect prin liberalii susțin că care se urmărește aducerea la îndeplinire a unuia dintre angajamentele pe care le-au față de cetățenii municipiului în campania electorală. Concret, se dorește readucerea în circuitul școlar atât a patrimoniului liceului Oltchim, cât și a specializării operatorilor în chimie.

Cum motivează liberalii decizia ca spațiile fostului liceu Oltchim
să ajungă în administrarea celor de la «Pleșoianu»?

„Prin acest proiect urmărim nu numai revitalizarea învățământului de chimie prin care răspundem nevoilor exprimate de firmele de profil din județ, ci, în primul rând, contribuim la creșterea gradului de ocupare în oraș și astfel la îmbunătățirea nivelului de trai al concetățenilor. În mod concret, pentru atingerea acestor finalități, proiectul de Hotărâre înaintat de PNL prevede ca spațiile fostului liceu Oltchim să fie trecute în administrarea Liceului Tehnologic «Căpitan Nicolae Pleșoianu», astfel încât, prin alocări corespunzătoare de fonduri, în oferta educațională a acestuia să fie introduse mai multe clase cu specializarea chimie. Fără întârzieri birocratice ne vom îndeplini promisiunea de a revitaliza învățământul de chimie din Râmnicu Vâlcea. Va fi necesar acordul de principiu al Consiliului Local privind darea în administrare către Liceul Tehnologic «Căpitan Nicolae Pleșoianu» a imobilului aflat la adresa B-dul Nicolae Bălcescu nr. 26, care a constituit baza materială a Liceului Tehnologic «Oltchim», aflat în domeniul public al municipiului Râmnicu Vâlcea și administrat de Consiliul Local. Această nouă administrare a imobilului se va face prin protocol încheiat între primărie și Liceul Tehnologic «Căpitan Nicolae Pleșoianu». Astfel, generosul spațiu al fostului liceu Oltchim va fi bine conservat și optim folosit la întreaga sa capacitate în corespondență cu necesitățile de formare specifice orașului nostru pentru pregătirea de operatori în chimie la nivel de liceu”, au informat reprezentanții PNL Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.

PNL recunoaște sprijinul «aliaților» de la USR-PLUS

„Filiala PNL Vâlcea îi asigură pe concetățenii noștri că, împreună cu aliații din USR-PLUS, va iniția și adopta întotdeauna cele mai potrivite politici publice pentru a ne respecta angajamentele și pentru a satisface așteptările cetățenilor”, au mai transmis liberalii vâlceni.