Legea inițiată de Eugen Neață și-a arătat deja efectele: PESTE O MIE DE VÂLCENI au ieșit mai repede la pensie, fără penalitate!


La doi ani de la promulgare, legea prin care vâlcenii care au locuit cel puțin 30 de ani în orașul și în jurul orașului Berbești (pe o rază de opt kilometri) se pot pensiona cu doi ani mai repede (fără penalitate) își arată deja efectele benefice. Conform datelor prezentate de către inițiatorul acestei legi, deputatul Eugen Neață, peste o mie de persoane din județul nostru au beneficiat de prevederile legii amintite și s-au pensionat fără penalizare.
„Casa de pensii a județului Vâlcea consemnează că mai mult de o mie de vâlceni s-au pensionat cu doi ani mai devreme apelând la legea pe care am inițiat-o în Parlamentul României, cu aplicare în localitățile aflate pe o rază de opt kilometri în jurul orașului Berbești și în jurul municipiului Râmnicu Vâlcea. Aplicarea legii este valabilă și astăzi pentru persoanele care au locuit mai mult de trei decenii în aceste localități și în zonele din jurul lor, expuse poluării remanente a exploatărilor de cărbuni și a fabricării produselor chimice.
Fiecare dintre cei interesați pot cere de la oficiul local al stării civile o adeverință care să arate perioada de domiciliu, adeverință care se atașează la dosarul de pensionare ce urmează a fi depus la casa de pensii județeană cu doi ani mai devreme de vârsta standard de pensionare. Dovada acestui lucru este reprezentată de cei peste o mie de vâlceni care s-au pensionat mai devreme cu doi ani, fără nicio penalitate.
Sunt bucuros să aflu că, în acest mod, se face dreptate pentru toți cei care au avut de suferit fiind expuși o perioadă foarte îndelungată la poluarea industrială din zona în care trăiesc. Am vorbit în mai multe rânduri despre acest beneficiu pe pagina mea de internet și înțeleg de la beneficiari că informația a ajuns la ei din această pagină și din mass-media locală. Într-o perioadă cum este aceasta pe care o traversăm, în care drepturile la pensie corectă pentru români sunt puse din nou în discuție, mai degrabă pentru a micșora pensiile aflate în plată, este foarte important să-i anunțăm pe cei interesați că pot profita de pensionarea anticipată, fără penalități, că este dreptul lor și că nu trebuie decât să acționeze pentru a beneficia de legea pe care vâlcenii o numesc «Legea Eugen Neață»”, a transmis deputatul Eugen Neață prin intermediul paginii sale de socializare.