La stadionul din Parcul Zăvoi, municipalii au început primul cantonament al verii


• elevii antrenorului Alexandru Pelici vor pune accentul pe readaptarea la efort și pregătire fizică

De la începutul acestei săptămâni, timp de zece zile, fotbaliștii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea au demarat primul stagiu de pregătire al pauzei intercompetiționale. Sub comanda antrenorilor Alexandru Pelici, Robert Ivan si Alex Ciobanu municipalii vor pune un accent deosebit pe readaptarea la efortul fizic după vacanță, dar și pe partea de pregătire fizică. Conform informațiilor prezentate pe site-ul oficial al grupării din Parcul Zăvoi municipalii vor susţine câte două antrenamente zilnice, de la ora 10.00, respectiv 17.00. „Se va pune baza pe acumulările fizice. La pregătirea centralizată participă 26 de fotbalişti dintre care 12 sunt juniori. Conform modificărilor din ROAF, echipele de eşalon secund au obligativitatea de a avea în noul sezon un lot format din maxim 25 de jucători. Printre aceşti 25 trebuie să se regăsească obligatoriu şase fotbalişti formaţi pe plan naţional şi doi în propriul centru. În acest lot se acceptă maxim doi extracomunitari, în timp ce pe parcursul meciurilor de campionat sau cupă trebuie să fie în teren cel puţin doi jucători Under 19. Mai mult, în lotul de 18 ce vor fi trecuţi pe foaia de joc la un meci oficial, zece dintre ei trebuie să fie formaţi pe plan naţional”, se mai arată în comunicatul la care facem referire.

S-a „creionat” programul meciurilor amicale

Chiar dacă pe parcurs mai pot surveni schimbări, conducerea de la CS Municipal a reușit să „creioneze” programul meciurilor amicale din pauza competițională. Oficialii grupării râmnicene au oferit publicității o listă cu opt jocuri de verificare, acestea urmând să aibă loc până la debutul noului sezon competițional, debut programat pentru sâmbătă, 29 august. Astfel, cel mai sonor nume pe care elevii lui Alexandru Pelici l-ar putea întâlni în următoarea perioadă este Rapid București, confruntarea amicală cu formația giuleșteană urmând să aibă loc pe 15 august, la Măciuca, cu prilejul zilelor acestei localități. În caz contrar, dacă evenimentul de gală nu va putea avea loc din rațiuni legate de programul echipei din Capitală, oficialii de la CS Municipal se vor reorienta către o altă formație cunoscută, cel mai probabil din zona Olteniei. Revenind la programul jocurilor amicale, cu excepția Rapidului, pe această listă se află numai formații din eșalonul al treilea, dar și una din Liga a IV-a vâlceană. Astfel, lista adversarelor din meciurile de verificare arată în felul următor: Flacăra Horezu (29 iulie), Juventus București (31 iulie), Metalurgistul Cugir (5 și 8 august), FC Olt Slatina (12 august), Rapid București (15 august), Chindia Târgoviște (18 august) și FC Olt Slatina (22 august).

Lotul actual de jucători de la CS Municipal

Portari: Fildan, Dozescu (junior), D. Geantă, Sporea (junior);
Fundaşi: Deaconescu, I. Stoica, Pîrvulescu, Cucui, Al. Ionescu, A. Marin (junior), Cârciumaru (junior), Bratu (junior);
Mijlocaşi: A. Neagoe, Iordache, Dumitraşcu, Firţulescu, Piscanu (junior), M. Ion (junior), Preda (junior), Cl. Ştefan (junior), Georgescu (junior);
Atacanţi: M. Staicu, B. Geantă, Luduşan (junior), Petrescu (junior).