Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 octombrie 2020

La Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, festivitatea de absolvire a promoţiei 2015


În data de 17 iulie 2015, la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani a avut loc festivitatea de acordare a gradului de sergent major absolvenţilor promoţiei 2015. Activitatea s-a desfăşurat în prezenţa adjunctului inspectorului general al Jandarmeriei Române, domnul colonel dr. Vîţă Robert Iulian. Au participat la eveniment A.S.R. prinţul Paul al României şi prinţesa Lia, domnul comisar şef de poliţie dr. Lunescu Rinu şef serviciu D.G.M.R.U. al M.A.I., domnul general de brigadă Costache Adrian din partea Serviciului de Protecţie şi Pază, domnul ing. Cristian Nedelcu – primarul municipiului Drăgăşani. De asemenea, au fost prezenţi generali în rezervă şi în retragere, comandanţi şi şefi ai instituţiilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, directori ai instituţiilor de învăţământ din municipiul Drăgăşani, edili ai comunelor limitrofe şi reprezentanţi ai societăţii civile.
Comandantul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani, domnul colonel Cîrjan Dumitru a prezentat cuvântul de deschidere, adresându-se celor prezenţi: „Tinerii care astăzi se află în formaţie reprezintă cea de-a paisprezecea promoţie care a derulat în întregime procesul de formare la Drăgăşani, după revenirea Şcolii, acum 15 ani în matca ei firească, aici unde a funcţionat în perioada interbelică. Ei sunt dovada vie a faptului că la Drăgăşani s-a reuşit reînnodarea unei tradiţii, o tradiţie în care profesionalismul, ordinea, rigoarea, competenţa se împletesc cu bucuria de a fi o echipă capabilă oricând să-şi atingă obiectivele”. În continuare s-a dat citire ordinului de acordare a gradului de sergent major absolvenţilor promoţiei 2015, ordinului de declarare a şefului de promoţie, oficierea serviciului religios, recompensarea cu sume în bani de către „Fundaţia Prinţul Paul” a şefului de promoţie, sergent major Păun Nicolae George şi ocupantului locului II, sergent major Tănasie Mircea Cosmin.
Domnul colonel dr. Robert Iulian Vâţă, adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, a prezentat mesajul viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, cu ocazia ceremoniei de absolvire a elevilor de la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, promoţia 2015. Festivitatea s-a încheiat cu defilarea promoţiei, moment apreciat cu aplauze de cei prezenţi, impresionaţi de modul cum s-a desfăşurat activitatea – eveniment unic în viaţa tinerilor absolvenţi. După desfăşurarea festivităţii, a urmat repartiţia celor 55 de absolvenţi ai promoţiei 2015, în funcţie de media generală de absolvire, la unităţile din teritoriu ale Jandarmeriei Române şi 4 elevi la Serviciul de Protecţie şi Pază.
plt. adj. şef. Iulian Roman

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized