La Prefectură, se dezbate situația comasării unităților de învățământ


• liceele râmnicene «Oltchim» și «Henri Coandă» – cap de afiș
Mâine, la sediul Instituției Prefectului va avea loc o ședință privind comasarea unor unități educative din județ. Ședința vine ca urmare a faptului că, în ultima perioadă, așa cum declară și prefectul Florian Marin, au apărut, în spațiul public, largi dezbateri legate de această comasare. La bază, stau hotărâri de consilii locale de comasare a unor licee sau grădinițe și având în vedere prerogativele legale ale prefectului de Vâlcea.
La ședință sunt invitați, pe lângă membrii de drept ai Comisiei de Dialog Social și reprezentanții județeni ai sindicatelor reprezentative din educație, ai Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, ai Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea și ai localităților unde au fost emise hotărâri de comasare, ca și mass-media locală.

Și situația unor grădinițe va fi discutată

Reamintim că au existat și, în unele cazuri, încă mai există, discuții aprinse legate de comasarea liceelor «Oltchim» și «Henri Coandă», dar și a unor grădinițe, amintim aici Grădinița nr. 7 și Grădinița cu Program Prelungit Nord 1.
Concluziile rezultate din dezbatere vor fi înaintate, de către Instituția Prefectului, către structurile de specialitate, din cadrul Guvernului României.