„Rămâneți pe loc și vă descurcați!”


• a declarat edilul Mircia Gutău către conducerile școlilor care au spus «Nu!» ideilor sale
Nu doar profesorii Liceului de Artă din Râmnic au refuzat ideea edilului Mircia Gutău de a se muta într-un spațiu mai mare, adecvat pentru obținerea autorizației de funcționare, ci și cadrele didactice de la Liceul «Henri Coandă» au spus «Pas!». Mai precis, în planul primarului Mircia Gutău se afla și mutarea câtorva clase de la Colegiul Național de Informatică «Matei Basarab» în corpul Mecanicului 2, cum mai este cunoscut Liceul «Henri Coandă» din nordul Râmnicului.
„Aveam de gând să mut 7-8 clase de la Pedagogic la Mecanic 2, să nu se mai lucreze în schimburi. Ce să spun!? Rămâneți acolo și vă descurcați”, a precizat alesul local al râmnicenilor.
De cealaltă parte, cadrele didactice de la Liceul Tehnologic «Henri Coandă» nu au înțeles nici în prezent de ce a decis conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea comasarea acestei unități școlare, mai ales că, după cum spun acestea, nu este liceul mai puțin căutat sau cu cea mai mică promovabilitate. Tocmai acesta a fost scopul pentru care i-au cerut inspectorului școlar general, Andra Bică, mai multă transparență, mai multă atenție îndreptată către școli, ci nu către Primărie, spre exemplu.