La ONSȘ de volei, echipele de gimnaziu ale Colegiului „Mircea cel Bătrân” s-au calificat la faza zonală


Ieri, 29 ianuarie, Sala „Capela” din Râmnicu Vâlcea a găzduit faza județeană de volei destinată echipelor de gimnaziu din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. S-au înscris câte trei echipe la ambele secțiuni ale întrecerii, feminin și masculin, formațiile Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” având de fiecare dată câștig de cauză. La fete, au participat următoarele echipe: Școala „Take Ionescu” (profesor Aurora Mugescu), Școala nr. 10 (profesori Alina Cornea și Ana Maria Popescu) și Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” (profesor Denisa Stoicănescu). Competiția s-a disputat după clasicul sistem „fiecare cu fiecare”, CNMB Râmnicu Vâlcea învingând cele două adversare cu scor identic, 2-0. Poziția secundă a fost ocupată de Școala nr. 10. Câștigătoarea fazei județene, echipa Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” s-a calificat la faza zonală, întrecere care va avea loc în perioada 27-29 martie, în județul Dâmbovița.
Trecând la competiția rezervată băieților de gimnaziu, turneul desfășurat în Sala „Capela” a avut la start de asemenea trei echipe: Colegiul „Mircea cel Bătrân” (profesor Romanița Nicolau), Școala „Take Ionescu” (profesor Aurora Mugescu) și Școala „Anton Pann” (profesor Carmen Ilie). Voleibaliștii de la CNMB au triumfat și în această competiție, dispunând cu 2-0 de cele două adversare. Locul al doilea a fost ocupat de Școala „Take Ionescu”, care a trecut la limită, scor 2-1, de Școala „Anton Pann”. Băieții de la CNMB s-au calificat mai departe și vor reprezenta județul Vâlcea la faza zonală, competiție care va avea loc în perioada 13-15 martie, în județul Dolj.
„Doresc să mulțumesc organizatorilor fazei județene de volei gimnaziu pentru bunele condiții în care s-a desfășurat evenimentul. În mod deosebit, apreciez sprijinul pe care l-am primit din partea conducerii Colegiului Mircea cel Bătrân, cât și de la profesorii de specialitate Nicoleta și Marius Mărgărit. Sper ca echipele vâlcene calificate mai departe să reprezinte la un nivel cât mai ridicat voleiul din județul nostru în cadrul celor două faze zonale”, ne-a declarat Iustin Croitoru, inspector IȘJ Vâlcea.

Posting....