La numai 45 de ani, MARIUS BĂLUȚĂ a plecat la Domnul


O veste cruntă din lumea sportului vâlcean a venit duminică, 18 octombrie 2020. La numai 45 de ani, Marius Băluță, antrenorul care a inițiat și format în box sute de tineri din județul nostru (și nu numai din Vâlcea) a încetat din viață. El era internat de câteva luni la un spital din București, fiind diagnosticat cu o afecțiune a sistemului imunitar. Puțină lume a cunoscut afecțiunea rară cu care se confrunta Marius Băluță și, de aceea, vestea trecerii sale în neființă i-a surprins foarte mult pe cei care l-au cunoscut de-a lungul timpului (și care nu îi cunoșteau această suferință).
Din păcate, boala a avansat într-un ritm galopant, iar corpul lui Marius Băluță a cedat într-o zi de duminică, pe 18 octombrie. În urma lui a rămas o familie îndurerată, cu doi copii gemeni (fată și băiat) care și-au pierdut mult, mult prea devreme tatăl. Abia peste câțiva ani, când vor mai crește, vor înțelege cât de multe lucruri bune a realizat tatăl lor pentru boxul din județul nostru.

Marius Băluță s-a afirmat ca antrenor, el pregătind și
sportivi de lot național

A avut o carieră frumoasă ca sportiv, Marius Băluță obținând mai multe medalii și titluri, naționale și chiar internaționale. Ca antrenor, el s-a făcut de asemenea remarcat prin generațiile de sportivi pe care le-a pregătit, cu rezultate dintre cele mai bune, majoritatea la nivel național, dar și câteva de mare prestigiu, la nivel european. Principalele cluburi pentru care a activat ca antrenor au fost Clubul Sportiv Chimia Râmnicu Vâlcea și Clubul Sportiv Școlar Râmnicu Vâlcea. Marius Băluță a pregătit chiar și sportivi ai lotului național de box al României, el fiind de-a lungul carierei și antrenor federal.
Dumnezeu să-l odihnească și să-l aibă în paza Sa!