La Mulți Ani, Râmnicu Vâlcea!


În contextul pandemiei de coronavirus şi al creşterii numărului de îmbolnăviri din ultima perioadă, Primăria Râmnicu Vâlcea a decis marcarea Zilei Imnului Naţional prin evenimente desfăşurate cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă în vigoare, dar şi cu speranţa că ediţia viitoare a celei mai importante sărbători locale va reveni la fastul şi grandoarea de odinoară.
Miercuri, 29 iulie 2020, când se împlinesc 172 de la prima intonare într-un cadru oficial a cântecului „Deşteaptă-te, române!”, la Arenele „Traian” se va desfăşura şedinţa festivă a Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea. Va fi un eveniment la care latura artistică va fi asigurată de actorii Teatrului Municipal „Ariel” şi de Corul „Euphonia” al Filarmonicii „Ion Dumitrescu”. În seara aceleiaşi zile, de la ora 18.00, Arenele „Traian” vor găzdui un spectacol ce îi are ca protagonişti pe Mara Săceanu, Asociaţia Culturală Vâlceană Ane Mary, Alexandra Popescu, elevii Liceului de Arte „Victor Giuleanu” coordonaţi de prof. Robert Pîlşu, alături de care vor evolua tânărul pianist Mihai Ţigaret, finalist al emisiunii „Românii au Talent”, şi micuţa soprană Miriam Ciuculescu. Momentul artistic se va încheia cu spectacolul „Suflet Românesc” – Euphonia Folcloric & Taraf de la ora 19.30.

 

Evenimente dedicate pasionaților de artă

 

Tot din programul acțiunilor organizate pentru a marca împlinirea a 172 de ani de la prima intonare într-un cadru oficial a cântecului care urma, peste ani, să devină Imnul de Stat al României fac parte și evenimentele culturale al căror program vi-l prezentăm mai jos. Acestea se vor desfășura tot miercuri, 29 iulie.

  • ora 16.00 – Expoziția de artă plastică „DIALOG”, Muzeul de Artă „Casa Simian” (curtea interioară), curator Gheorghe Dican, organizatori: Muzeul Județean „Aurelian Sacerdoțeanu” în parteneriat cu Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România;
  • ora 17.00 – Expoziția de artă plastică „GRUPUL DIN SUD”, Galeria Cozia Pasaj 1, curator Virgiliu Dan Dimulescu, organizatori: Filiala Râmnicu Vâlcea a UAP din România în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea;
  • ora 17.00 – Expoziția de artă fotografică „FEMINA”, Galeria Cozia Pasaj 2, curator Ion Ciobotaru, organizatori: Fotoclubul „Floarea de Colț” în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea;
  • ora 18:00 – „SALONUL JUDEȚEAN DE ARTĂ”, Galeria Artex, curator Gheorghe Dican, organizatori: Filiala Râmnicu Vâlcea a UAP din România în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea.

 

Organizatorii au mizat pe partenerii tradiționali

 

În organizarea evenimentelor, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a contat pe partenerii tradiţionali: Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru Toţi”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, Filarmonica „Ion Dumitrescu”, Teatrul Municipal „Ariel” și Liceul de Arte „Victor Giuleanu”.