Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

7 august 2020

La malul mării, o echipă de vâlceni aleargă pentru persoanele cu autism


Sâmbătă, 4 mai, Centrul Psihologic „Marea Neagră” organizează cea de-a treia ediție a cursei de ultramaraton pe nisip „Autism 24H Marea Negră”. Așa cum îi spune și numele, întrecerea sportivă este destinată creșterii gradului de conștientizare a problemelor cu care se confruntă persoanele cu autism din țara noastră și nu numai, precum și familiile lor. Aceasta este singura întrecere de ultramaraton din Europa care se desfășoară exclusiv pe nisip. Peste 50 de echipe din întreaga țară, fiecare dintre acestea având în componență 20 de persoane, se vor întrece la malul mării, câștigătoare urmând să fie declarată echipa care, după cele 24 de ore de concurs, va aduna numărul cel mai mare de kilometri alergați.
La startul acestei întreceri se va alinia și echipa vâlceană Running Hearts, care se află la cea de-a doua participare. În 2018, chiar dacă a fost debutantă într-un concurs de acest gen, vâlcenii de la Running Hearts au obținut un onorant loc 7 din 42 de echipe participante. Fondatoarea acestui proiect este Mihaela Rovența.
La final se cuvine să amintim și numele vâlcenilor care vor încerca să alerge cât mai mulți kilometri pentru persoanele cu autism: George Bălașa, Cecilia Cătăniciu, Silvana Cebuc, Nicolae Dobrițoiu, Roxana Dumitrescu, Cornel Glișcă, Marian Glișcă, Marius Claudiu Iatan, Esat Kandemir, Gigi Marinoaia, Mihaela Pasăre, Alin Pufu, Alis Pufu, Alexandru Săvulescu, Dora Săvulescu, Laurențiu Săvulescu, Luana Săvulescu, Marius Ștefan, Claudiu Tomoioagă, Alina Țiripa, Marinică Gelu Văduva (căpitan) și Gheorghian Vâlculescu.

Poți comenta aici

Alte articole de la Atletism