Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 septembrie 2021

La închiderea stagiunii Teatrului Anton Pann, aplauze pentru artişti


Cilea_fericitDin această săptămână, colectivul artistic şi tehnic al Teatrului Anton Pann a intrat într-un binemeritat relache estival. Este momentul, deci, să fac publice felicitările şi mulţumirile mele adresate cu toată căldura întregului corp actoricesc pentru modul exemplar în care a încheiat cea mai bogată stagiune, răsplătind cu supramăsură eforturile administraţiei judeţene depuse pe parcursul a 5 ani pentru edificarea monumentalei construcţii destinate Thaliei locale. Capitala judeţului nostru, recunoscută ca unul dintre deschizătorii de drum pentru teatrul românesc merită să aibă o astfel de instituţie modernă integrată în cultura teatrală naţională şi europeană.

Cu ocazia inaugurării teatrului am spus următoarele: de azi vine rândul beneficiarilor acestui edificiu să răsplătească eforturile noastre, să dea toată măsura pasiunii şi talentului. Mă bucur şi-i felicit că această rugăminte nu a fost ignorată.

Pe lângă prezenţa, seară de seară, pe scena din Rm. Vâlcea, actorii vâlceni au participat de-a lungul ultimei stagiuni la alte numeroase evenimente în ţară şi peste hotare. După ce, în luna aprilie, Teatrul Anton Pann, a fost partener al Caravanei culturale în comunităţile de români din Ucraina, o lună mai târziu a efectuat un turneu în 4 mari oraşe din Spania, prilej cu care a reprezentat România la Festivalul Internaţional de Păpuşi şi Marionete din Sevilla. Am trăit, după aceea, un emoţionant sentiment de mândrie locală când am citit scrisoarea directoarei Institutului Cultural Român din Madrid, Ioana Anghel, prin care ne-a adus la cunoştinţă că – citez: „Nu de multe ori am avut ocazia să colaborăm cu o companie atât de profesionistă şi de serioasă”. Aş putea spune, deci, că atât în Ucraina, cât şi în Spania, teatrul nostru s-a dovedit a fi un veritabil ambasador al României şi un reprezentant de elită al artei vâlcene.

Pe lângă succesele de excepţie ale colectivului teatral, ultima stagiune a fost marcată şi de câteva performanţe individuale excepţionale. Din această serie de evenimente voi puncta doar trei exemple. 1. invitaţia adresată directorului teatrului, distinsul regizor Adrian Roman, de a face parte din juriul Proiectului european „Practica teatrală în Regiunile Centru şi Nord-Vest”; 2. selectarea „10 pentru film” la festivalul Internaţional de film Transilvania – TIFF a tinerei şi talentatei noastre actriţe, Mădălina Ciotea; 3. nominalizarea unui alt tânăr şi valoros actor al Teatrului Anton Pann, excelentul Cătălin Vieru, pentru ediţia jubiliară a Galei Premiilor UNITER.

Toate acestea, ca şi alte momente asupra cărora nu mai stărui, demonstrează că Teatrul Anton Pann şi-a construit un colectiv artistic performant care, într-adevăr, poate concura fără complexe cu marile teatre din România. Felicitări şi vacanţă plăcută, după cum o merită bravii noştri artişti!

dr. ing. ION CÎLEA,

preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized