La finele unui meci extrem de disputat CS Oltchim a învins pe CSM Bucureşti


Campioana României a bifat încă un succes în campionatul intern, bucureştencele de la CSM reprezentând un adversar care doar în prima repriză a întâlnirii disputată duminică în Sala Sporturilor „Traian” a făcut faţă sportivelor pregătite de danezul Jakob Vestergaard. În prezenţa câtorva sute de spectatori, „selecţionata mondială” a Oltchimului a început mai greu meciul, „municipalele” din capitală reuşind să ţină scorul suficient de strâns, astfel încât acesta le-a permis să intre la „cabine” chiar cu un nesperat rezultat de egalitate (14-14). Un rol esenţial pentru această performanţă obţinută de sportivele bucureştence, aceea de a ţine „în şah” vreme de o repriză multipla campioană a României, l-a avut experimentata Cristina Vărzaru. Repriza secundă s-a dovedit cea decisivă, „chimistele” revenind mult mai motivate pe teren. Evoluţia „ostilităţilor” din primul sfert de oră al actului secund s-a asemănat într-o bună măsură cu desfăşurarea din prima parte a partidei, Oltchimul reuşind cu dificultate să se desprindă la câteva goluri diferenţă. Adevăratul „galop de sănătate” a venit abia între minutele 45 şi 55, atunci când, profitând de câteva contraatacuri-fulger, Adriana Nechita şi Ionela Stanca au marcat golurile necesare pentru a asigura o victorie confortabilă multiplei campioane a României, la o diferenţă de nouă goluri, tabela indicând la final un concludent 33-24.

Chiar dacă nu au strălucit nici în acest meci, galacticele având câteva momente în care au fost dominate de mai modestele handbaliste de la CSM Bucureşti, sportivele pregătite de Jakob Vestergaard şi-au trecut în cont un nou succes, unul perfect justificat, ţinând cont de valoarea şi mai ales de experienţa evident favoarabilă handbalistelor vâlcene. Pentru Oltchim, cele mai importante marcatoare au fost: Adriana Nechita – autoare a 9 reuşite, Ionela Stanca 7, Katarina Bulatovic 6, Oana Manea 5 şi Marija Jovanovic 3.

Cristina Neagu – tot în tribune

Deşi s-a zvonit că la acest meci pe teren ar putea intra, fie şi pentru câteva minute, Cristina Neagu, iată că spusele Steluţei Luca (antrenor secund la Oltchim) par să se confirme, cea mai bună handbalistă a lumii în anul 2010 fiind obligată să mai rămână în perioada de recuperare medicală. Însă, ţinând cont de veştile îmbucurătoare pe care handbalista le-a primit în urmă cu numai câteva zile de la medicul din Statele Unite, este foarte probabil ca, până la finele acestui an, Cristina să apuce să evolueze în câteva partide şi să nu mai fie nevoită să stea în tribune, aşa cum s-a întâmplat mai mereu atunci când Oltchimul a evoluat în Sala Sporturilor din Râmnicu Vâlcea.