La finele acestei luni, colonel inginer Cristian-Gabriel Arinton intră în rândul rezerviștilor


Comandantul Centrului de Perfecționare Geniu şi EOD „Panait Donici” va intra, marți, 31 august 2021, în rândul civililor. În cadrul unei ceremonii programate de la ora 11.00, colonel inginer Cristian-Gabriel Arinton va reveni, după mai bine de 31 ani, în rândul civililor.
Născut la Craiova, în ziua de 27 septembrie 1971, acesta a urmat cursurile Liceului militar „Ştefan cel Mare”, apoi Academia Tehnică Militară, Facultatea de Geniu, Geodezie şi Construcţii, specializarea construcţii Drumuri, Poduri, Fortificaţii, fiind repartizat în prima funcţie, în anul 1996, la Institutul Militar de Geniu, Construcţii şi Căi Ferate din Râmnicu Vâlcea drept lector, şef de lucrări.
A organizat anual tabere de instruire la cursul de apă, a proiectat şi construit podurile peste Topolog şi Bistriţa în urma intemperiilor de la Frânceşti, 2005, şi Nicolae Bălcescu, 2014.
A luat parte la misiunea „Antica Babilonia” între iulie 2004 – februarie 2005, ca ofiţer de stat major în cadrul Brigăzii Multinaţionale Italiene din Nasiria.
A fost reprezentantul Armata Române la gruprile de lucru NATO pentru geniu şi al contracarării dispozitivelor explosive improvizate. A fost decorat cu: Emblema de Onoare a Forţelor Terestre, Emblema de Merit „În Serviciul Armatei Române”, clasa a III-a, Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 20 ani de activitate.
Este căsătorit şi are un copil.
Sursă foto: Arhivă