FOTO: Ziua Veteranilor de Război, sărbătorită în garnizoana Râmnicu Vâlcea


Vineri, 29 aprilie 2022, militarii Centrului de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea au participat, cu onoare și recunoștință, la ceremonia militară și religioasă organizată la Monumentul Independenței din centrul municipiului cu prilejul sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război. Ziua Veteranilor de Război se sărbătorește, în fiecare an, la 29 aprilie și a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222 din 2007.
În contextul manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război, geniștii vâlceni alături de militarii Centrului Militar Județean Vâlcea s-au alăturat campaniei „Recunoștință veteranilor de război” și au au distribuit pachetele cadou veteranilor de război de pe raza județului Vâlcea.
„Așadar, este de datoria noastră să nu îi uităm pe veterani. Este de datoria noastră să le urmăm exemplul și să ne arătăm mândri că suntem urmași ai lor pentru că, așa cum spunea marele poet George Topîrceanu, «A fi patriot nu e un merit, e o datorie. Numai cine nu socoate iubirea față de țară drept o datorie e în stare să se laude cu ea». La mulți ani, dragi veterani!”, au transmis militarii vâlceni.
• Sursa text: Lt. Radu PETROȘEL
• Sursa foto: Plt. adj. pr. Dumitru TOMA