La Cernișoara, scurtcircuit soldat cu un incendiu în toiul nopții


În data de 11.01.2021, la ora 02.15, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Cernișoara.
Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul unei case, construit din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de circa  50 mp; bunuri din două camere. De asemenea, au fost degradate două camere.
Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  producerea unui scurtcircuit electric din cauza izolării necorespunzătoare a conductorilor.
Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli: verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate; nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat; instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului; nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii; nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan; nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea.
• Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice ISU Vâlcea