La Biblioteca Județeană Vâlcea, a început Școala de vară


• acțiunea se desfășoară pe parcursul acestei săptămâni, tema fiind intitulată „Provocări… europene”

Anul acesta este cel cu numărul 10 în care Centrul de Informare Europe Direct Vâlcea organizează Școala de vară. De-a lungul anilor, au fost abordate teme dintre cele mai diverse și de interes pentru adolescenții vâlceni: de la dialoguri civice până la cursuri de antreprenoriat, managementul proiectelor cu finanțare sau dezvoltare personală.
Actuala ediție – cu numărul X – a debutat luni, 31 iulie, și se va încheie vineri, pe 4 august. Locul de desfășurare a evenimentelor va fi sala de conferințe a Bibliotecii Județene Vâlcea „Antim Ivireanul”, între orele 10.00 – 13.00.

Calendarul activităților

„Tema provocării de anul acesta este comunicarea, în diversele ei forme, care-i va ajuta pe tineri să dobândească abilități în comunicarea europeană și nu numai. Subiecte ce vor fi abordate: «Comunicarea interpersonală – mijloc esențial pentru dezvoltarea personalității» – Sanda Constantinescu, profesor; «Elemente de public speeking» – Ionela Panait, consilier de comunicare ED Argeș; «Comunicarea media în proiectele europene» – Claudia Paraschivescu, jurnalistă; «Prezentarea prezentării» – Victor Dimitriu, student; «Scriere creativă a mesajelor… europene în social-media» – Dana Rădulescu, consilier de comunicare ED Vâlcea”, se arată în materialul de presă transmis de către organizatorii acțiunii.
De amintit și faptul că la Școala de vară din acest an s-au înscris în jur de 40 de tineri, liceeni și studenți, din orașele Râmnicu Vâlcea și Horezu.
Informațiile prezentate ne-au fost oferite de către Dana Rădulescu și Ioana Mazilu-Manolescu, consilieri de comunicare ai Centrului Europe Direct Vâlcea.