KLAUS IOHANNIS vine astăzi la Vâlcea!


Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua astăzi, 19 noiembrie 2020, o vizită de lucru în județul nostru. Chiar dacă ne aflăm în plină perioadă de pandemie și prezența publicului (și chiar și a presei) ar fi fost condiționată de unele restricții, nu putem să nu spunem că sosirea șefului statului în județul nostru a fost anunțată, credem noi, cu destulă întârziere. Ieri, 18 noiembrie, pe site-ul Administrației Prezidențiale nu era postat subiectul acestei vizite în județul Vâlcea. Oricum, mai bine mai târziu decât niciodată, vizita președintelui țării în județul nostru a fost în cele din urmă anunțată.
Revenind strict la vizita lui Iohannis în Vâlcea, trebuie să spus că primul om al țării va vizita Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice de pe platforma industrială din sudul Râmnicului. Vizita care începe de la ora 13.00 vine în contextul în care astăzi, 19 noiembrie, este sărbătorită Ziua cercetătorului și proiectantului.
În context, poate fi amintit faptul că această zi a fost aleasă în semn de omagiu pentru savantul american de origine română George Emil Palade, născut pe 19 noiembrie 1912 și laureat al Premiului Nobel pentru medicină în anul 1974.