Joi, de la 18.00, în Liga Florilor de handbal feminin: Vâlcea caută victoria care să o ducă în fotoliul de lider


SCM Râmnicu Vâlcea a început în forță noul sezon al Ligii Florilor de handbal feminin, cu două victorii în care a convins că merita toate punctele puse în joc. Mai întâi, într-un meci disputat pe teren propriu, elevele lui Florentin Pera s-au impus în fața brăilencelor de la HC Dunărea, scor 24-18. Ulterior, Vâlcea a bifat o victorie și mai convingătoare, pe terenul codașei SCM Slatina, 30-23 în favoarea echipei noastre. După primele două etape din noua ediție a Ligii Florilor, Vâlcea se află pe poziția secundă a ierarhiei, cu maximul de puncte posibil până în acest moment. Tot șase puncte au acumulat și formațiile Corona Brașov și SCM Craiova, care se află pe pozițiile prima, respectiv a treia, diferența dintre aceste trei formații fiind făcută de golaveraj. Surpriza negativă este reprezentată de CSM București, care are trei puncte și se află pe poziția a șasea în clasament, gruparea din Capitală cedând surprinzător, în prima rundă, pe terenul sălăjencelor de la HC Zalău.
Joi, 12 septembrie, cu începere de la ora 18.00, SCM Râmnicu Vâlcea va susține un nou meci în campionatul intern. Acesta va fi chiar ultimul programat în cadrul etapei a treia și va aduce șansa echipei noastre de a trece pe primul loc în ierarhia campionatului. Este adevărat că meciul acesta al treilea va fi cel mai dificil dintre cele disputate până în acest moment, devreme ce în Sala Sporturilor „Traian” va poposi Măgura Cisnădie, echipă care a încheiat pe locul patru în sezonul trecut al Ligii Florilor. Totuși, forma foarte bună a fetelor noastre din ultimele jocuri, dar și aportul pe care publicul îl va aduce ca de obicei echipei pregătită de Florentin Pera ne îndreptățesc să considerăm că Vâlcea pornește cu prima șansă pentru obținerea victoriei. Adversara de joi, Măgura Cisnădie, se află pe poziția a patra a clasamentului după două etape, cu patru puncte, având o victorie și un rezultat de egalitate.

Rivalele municipalelor joacă în deplasare

Și celelalte două echipe care se află la egalitate de puncte cu Vâlcea pe podiumul Ligii Florilor vor avea de susținut meciuri dificile în această etapă cu numărul trei. SCM Craiova va juca pe terenul Gloriei Buzău, în timp ce Corona Brașov va evolua tot în deplasare, în fieful bistrițencelor de la Gloria. Și handbalistele de la CSM București va avea parte de un alt meci în nordul țării, după peripețiile din prima rundă de la Zalău. În această etapă, sportivele din Capitală vor juca pe terenul băimărenelor de la Minaur.
Duminică, 15 septembrie (cu începere de la ora 11.00), SCM Râmnicu Vâlcea va susține un nou meci în Liga Florilor. În cadrul etapei a patra, sportivele pregătite de Florentin Pera vor evolua la Cluj, pe terenul Clubului Sportiv Universitar din localitate.

Meciul va fi televizat

Pentru iubitorii sportului din județul nostru care nu vor putea ajunge în Sala „Traian” pentru a-și susține favoritele din tribune, avem o veste bună. Postul public de televiziune va transmite în direct partida de joi dintre SCM Râmnicu Vâlcea și Măgura Cisnădie, acest joc fiind de altfel și derby-ul etapei a III-a.

Programul etapei a III-a

Miercuri, 11 septembrie
Gloria Bistrița Năsăud – Corona Brașov
HC Zalău – Rapid București
HC Dunărea Brăila – CSM Slatina
AHCM Slobozia – CSU Cluj-Napoca
SCM Gloria Buzău – SCM Craiova
Minaur Baia Mare – CSM București
Joi, 12 septembrie
SCM Râmnicu Vâlcea – Măgura Cisnădie