Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

28 mai 2020

ISU Vâlcea împlinește o frumoasă vârstă… 85 de ani


Astăzi, 28 februarie, se împlinesc 85 de ani de când, prin „Înaltul Decret Regal nr. 468”, a fost aprobat Regulamentul Apărării Pasive contra Atacurilor Aeriene, document care avea să consemneze înfiinţarea instituţiei menite să protejeze populaţia în caz de război.
Cu prilejul „Zilei Protecţiei Civile din România”, în data de 28 februarie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea va organiza o serie de manifestări dedicate acestui moment festiv.

Acțiuni specifice în Râmnic, Drăgășani, Brezoi, Horezu, Govora, Grădiștea și Măciuca
„Începând cu ora 10.00, până la ora 13.00, lângă Teatrul «Anton Pann» din Râmnicu Vâlcea, va fi expusă o parte din tehnica de intervenție a inspectoratului, iar porțile structurilor de intervenție, din Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, Brezoi, Horezu, Govora, Grădiştea şi Măciuca, vor fi deschise publicului larg. Cu acest prilej, cetățenii vor avea posibilitatea să afle detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare. Accesul în subunităţi se va face pe bază unui act de identitate. La ora 11.00, la Teatrul «Anton Pann» din Râmnicu Vâlcea – bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 23, se va da startul activităţilor omagiale în cadrul cărora se vor prezenta: semnificația «Zilei de 28 Februarie – Ziua Protecţiei Civile din România», mesajele oficialităţilor cu acest prilej şi se vor acorda diplome câştigătorilor competiţiilor sportive desfăşurate”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității pe această temă de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea.
Material realizat cu sprijinul compartimentului de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea

Alte articole de la Eveniment