„IȘJ are obligația să asigure resursele pentru elevii care nu au acces la tehnologie”


Începând cu data de 9 noiembrie 2020, toate școlile din județul nostru (ca și din întreaga țară) s-au închis. Cursurile din unitățile de învățământ preuniversitar se vor desfășura exclusiv în format online, indiferent de rata de infectare cu Coronavirus existență în localitatea în care funcționează școlile respective (chiar și în localitățile în care nu există cazuri de infectare).
În acest sens, prefectul județului Vâlcea, Sebastian Fârtat, a oferit asigurări că Inspectoratul Școlar Județean se va implica pentru asigurarea resurselor educaționale necesare desfășurării învățământului în acest format pentru toți elevii din Vâlcea care nu au acces la tehnologia informațională și internet.
„Prin Ordinul Ministrului Educației și Cercetării nr. 5972/8.11.2020, începând de luni, 9 noiembrie 2020, activitățile didactice din toate unitățile de învățământ preuniversitar se vor desfășura exclusiv în mediul online, cursurile «față în față» fiind suspendate. Conform prevederilor acestui ordin, Inspectoratul Școlar Județean are obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologia informațională și internet pe toată perioada cât orele «față în față» vor fi suspendate”, a transmis prefectul de Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Prefecturii Vâlcea