BLOCAJ în CL Râmnicu Vâlcea! GUTĂU acuză «Alianța pentru Râmnic»


Convocată în conformitate cu prevederile legislative din domeniu și la termenele legale, prima ședință a noului Consiliu Local Râmnicu Vâlcea, programată pentru data de 9 noiembrie 2020, în cadrul căreia urmau să fie alese comisiile de specialitate, nu s-a putut desfășura! Primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a anunțat că această primă ședință, în care urmau să se formeze comisiile de specialitate (instrumente esențiale pentru funcționarea forului legislativ), nu s-a putut desfășura din cauza votului împotriva ordinii de zi exprimat de consilierii PNL și USR-Plus (așa-zisa «Alianță pentru Râmnic»).

Punctul de vedere al primarului Mircia Gutău

„La atât se reduce, de fapt, disponibilitatea autointitulatei «Alianțe pentru Râmnic» de a lucra «în folosul» orașului: blocaj instituțional, orgolii nemăsurate, dorința de accedere cât mai rapidă la funcții de conducere și un total dispreț față de nevoile reale ale cetățenilor.
Îi asigur pe râmniceni că, atât cât îmi vor permite prerogativele de primar, Primăria municipiului (spre deosebire de Consiliul Local) va fi în continuare alături de ei, mai ales în aceste momente dificile prin care trecem. Voi face toate demersurile necesare pentru ca activitatea administrației municipale să se deruleze cât mai aproape de normal”, a transmis primarul Mircia Gutău prin intermediul unui comunicat de presă.