Ionizatoare de apă – Ce ar trebui să știi despre ele


Apa este în jurul nostru – o bem, înotăm în ea, o folosim sub formă de abur pentru a ameliora nasul înfundat sau sub formă de gheață pentru a reduce umflăturile, este componenta principală a corpului uman și afectează toate procesele acestuia.

Ce este un ionizator de apă?

Ionizatoarele de apă sunt aparate casnice care produc apă alcalină ionizată negativ și încărcată cu hidrogen molecular, pe care o poți folosi pentru băut sau gătit.
După purificarea apei cu un sistem de filtre, aceasta este direcționată către o cameră în care sunt instalați electrozi speciali. În acest moment, apa este tratată cu un curent electric cu o tensiune joasă setată foarte precis. Conform sarcinii electrice, ionii mineralelor dizolvate în apă sunt atrași fie de electrodul pozitiv, fie de electrodul negativ. În timpul acestui proces, apa este împărțită în alcalină și acidă.
În timpul electrolizei apei, mineralele conținute în compoziție încep să se separe și să treacă la electrodul pozitiv sau negativ. Direcționarea mineralelor depinde de conductivitatea și valența lor. În acest proces, toate mineralele sunt eliberate în apa alcalină, iar restul în apă acidă. Prin urmare, ionizatorul nu poate fi alimentat cu apă din sistemul de osmoză inversă, care este fără un mineralizator.
Aproape fiecare ionizator de apă alcalină este vândut cu instrucțiuni de operare și instrucțiuni de auto-asamblare, pentru o conectare ușoară la apa de la robinet. De obicei, kitul conține toate piesele necesare. Unele din cele mai bune ionizatoare de apa din lume sunt cele produse de firma AlkaViva si sunt vandute in Romania de magazinul Wellnessist.

Ce face un ionizator de apă electric

  • filtrează apa şi elimină din contaminanţii din apă;
  • produce apă alcalină cu pH între 7,5 şi 11,5; iți permite să alegi ce nivel de alcalinitate sau ionizare dorești la fiecare utilizare doar apăsând un buton.
  • produce apă ionizată negativ cu ORP-uri între -200 și -900 mV;
  • produce apă care conține Hidrogen molecular (H2), care are multiple efecte benefice pentru sănătate
  • produce apă cu o tensiune superficială mică – apă care îţi hidratează cu adevarat celulele;
  • când ai nevoie, îţi produce apă acidă care este ideală ca agent sterilizant, pentru spălat pe măini, faţă, păr, spălarea vaselor, dezinfectarea unor răni uşoare, etc.

Cum se curăță un ionizator de apă?

Ionizatoarele moderne au un sistem de autocurățare, care constă de obicei în inversarea polilor plăcilor electrolitice. Unele minerale sunt atrase de electrodul negativ (catod), iar altele de electrodul pozitiv (anod). Când polii electrozilor sunt schimbați, mineralele care aderă la plăci sunt detașate de acestea. În ciuda funcției de autocurățare a electrozilor, se recomandă curățarea periodică cu acid citric a depozitelor aderente la electrozi. Exista ionizatoare de apă care au un filtru special de curățare. Curățarea regulată a electrozilor este deosebit de importantă, mai ales în zonele cu apă dură.

Ionizatoare de apă – Caracteristici

Se recomandă conectarea ionizatorului la apa de la robinet. Dacă dispozitivul va fi utilizat cu apă dintr-un puț forat, ar trebui ca aceasta să fie curată din punct de vedere microbiologic și sigură de băut. Ar trebui efectuate teste de apă pentru a determina dacă apa trebuie decontaminată și trebuie instalate filtre adecvate pentru a trata apa, astfel încât, aceasta să fie potabilă. Ionizatoarele de apă alcalină electrice iti ofera apa sigură și de înaltă calitate, deoarece, plăcile electrolitice sunt de obicei, fie din titan fie din platină.

Aceste tipuri de ionizatoare pot fi utilizate timp de mulți ani, deoarece toate componentele sunt realizate prin tehnologie specială și materiale de înaltă calitate. Ionizatoarele sunt concepute pentru a electroliza apa și orice încercare de ionizare a unui alt lichid, poate deteriora dispozitivul. Fiecare ionizator este echipat cu un sistem de filtrare care protejează plăcile electrolitice de daune și îmbunătățește calitatea apei potabile. Timpul pentru schimbarea filtrelor depinde de model și de cantitatea de apă tratată. Filtrele sunt de obicei proiectate pentru a purifica aproximativ 4.000 de litri de apă, ceea ce înseamnă 6-12 luni de utilizare.