Investiții de peste PATRU MILIOANE DE EURO la Muzeul Memorial «Nicolae Bălcescu»


În această perioadă, la Muzeul Memorial «Nicolae Bălcescu» din comuna vâlceană cu același nume se desfășoară ample lucrări de reabilitare. Lucrările vizează atât clădirea conacului, cât și biserica din lemn din apropierea acestei clădiri, una reprezentativă pentru județul nostru. În cazul bisericii din lemn din apropierea conacului, trebuie spus că acoperișul a fost deja refăcut! Toate aceste lucrări se ridică la valoarea de peste patru milioane de euro, fondurile provenind dintr-o finanțare europeană nerambursabilă.
Mai multe informații despre stadiul lucrărilor ne-au fost oferite de către Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, instituție în subordinea căreia se află Muzeul Memorial «Nicolae Bălcescu».
„Cultura se sprijină concret cu bani, dacă vrem ca lucrurile să meargă bine și în acest domeniu. În acest sens, avem în derulare mai multe proiecte, unul dintre acestea fiind și restaurarea Muzeului Memorial «Nicolae Bălcescu», unde se află în plină execuție lucrările de reabilitare și consolidare a clădirii conacului. Totodată, se lucrează la restaurarea arhitecturală a bisericii din lemn, al cărei acoperiș a fost deja refăcut, dar și la amenajarea peisagistică a parcului. Investim aici peste patru milioane euro, fonduri europene, pentru a-i reda frumusețea de altădată și de a readuce în circuitul turistic acest ansamblu muzeal, atât de important pentru cultura vâlceană”, a  declarat Constantin Rădulescu pe marginea acestui subiect.