Între 19-20 octombrie, Mihai Mateescu participă la un eveniment internaţional în China


• edilul liberal va conduce o delegaţie a primăriei Băile Govora la Forumul Global de la Wuhan
La finele lunii august 2018, pe adresa administraţiei locale din Băile Govora a ajuns o invitaţie oficială de a participa la „Forum on Global Production Capacity and Business Cooperation”. Evenimentul se va desfăşura între 19-20 octombrie la Wuhan, capitala provinciei chineze Hubei.
Primarul din Băile Govora explică: „Este o invitaţie semnată chiar de către Wang Xiaodong, guvernatorul provinciei Hubei şi preşedintele Comitetului de Organizare. Este o onoare fără precedent pentru localitatea noastră şi un prilej extraordinar de a ne face simţită prezenţa pe o piaţă, cea chineză, unde toată planeta se luptă să intre. Din ceea ce am putut aduna ca informaţii până la acest moment, Forumul adună la fiecare întrunire aproximativ 2.000 de invitaţi din circa 70 de ţări. Forumul este co-găzduit de Comisia Națională pentru Dezvoltare și Reformă, Ministerul Afacerilor Externe și Guvernul Popular al provinciei Hubei, cu scopul de a promova cooperarea globală în domeniul capacităților de producție, în principal în cinci sectoare, și anume infrastructură, energie și minerit, mașini și echipamente, agricultura și produsele agricole. Forumul urmărește să ajute companiile chineze să devină globale și să consolideze cooperarea internațională.”

Chinezii, invitaţi şi aşteptaţi pentru luna noiembrie

Dacă în perioada următoare o delegaţie govoreană va lua drumul Chinei pentru acest eveniment internaţional, peste o lună de zile, staţiunea vâlceană îşi va aştepta la rându-i oaspeţii asiatici. Primarul Mihai Mateescu a lansat invitaţia oficială pentru Ma Lung, directorul Diviziei de Planificare şi Dezvoltare, Administraţia Turismului Provincial Jiangsu: „În cele patru zile cât vor poposi aici, le vom prezenta chinezilor tot ceea ce avem de oferit în materie de resurse şi potenţial turistic. Din delegaţie vor face parte mai mulţi membri importanţi ai Diviziei de Promovare şi Planificare din Jiangsu”.