Într-o singură zi, în Râmnic și la Horezu, 70 de sancțiuni contravenționale în trafic


Polițiștii au acționat în cursul zilei de ieri, în municipiul Rm. Vâlcea și orașul Horezu, pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică și prevenirea evenimentelor rutiere, fiind aplicate sancțiuni contravenționale de aproximativ 6.500 lei. Pe timpul acțiunii au fost controlate 40 de autovehicule, fiind legitimate 78 de persoane.
Au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 6.500 lei. În plus, polițiștii au reținut două permise de conducere și două certificate de înmatriculare.

Recomandări din partea polițiștilor

Poliția recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudență la volan, să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere și să respecte legislația rutieră pentru prevenirea unor evenimente nedorite. Înainte de a pleca la drum asiguraţi-vă că autovehiculul este în stare bună de funcţionare. Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice, substanţe cu efect psihoactiv sau sunteţi prea obosit. Nu este pusă numai viaţa dumneavoastră în pericol ci şi a celorlalţi participanţi la trafic. Respectaţi regulile de circulaţie şi adaptaţi conduita la condiţiile de trafic. Respectaţi reglementările legale privind transportul copiilor (folosiți centura de siguranţă şi scaunul special pentru copii). Folosiţi centura de siguranţă (conducători auto şi pasageri) pentru diminuarea riscului victimal. Nu ascultaţi muzica şi nu vorbiţi la telefon fără hands-free în timp ce vă deplasaţi cu autovehiculul, astfel încât să puteţi fi atent la traficul rutier. Aceste recomandări sunt importante pentru toţi participanţii la trafic (pietoni, conducători auto-moto, biciclişti), deoarece siguranţa personală este o problemă care trebuie să preocupe pe fiecare.