Într-o săptămână, 169 de șoferi au rămas pietoni


Polițiștii rutieri vâlceni au acționat, săptămâna trecută, în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier, pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive. De asemenea, verificările oamenilor legii au vizat și asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică și a reducerii numărului şi a consecinţelor accidentelor rutiere grave.
În urma activităților desfășurate și a neregulilor descoperite, polițiștii rutieri au fost nevoiți să aplice 714 sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea unor norme la regimul circulației, 290 fiind aplicate pentru depășirea vitezei legale. De asemenea, au fost reținute 40 certificate de înmatriculare, 169 de permise de conducere, dintre acestea 122 pentru depășirea limitei de vitezei legale, iar 19 pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară.
Având în vedere weekend-ul prelungit și valorile de trafic mari, toate efectivele de poliție rutieră și ordine publică au fost prezente în stradă pentru creșterea vizibilității elementului polițienesc, supravegherea, dirijarea și controlul traficului rutier, astfel încât să se mențină siguranța circulației. Sâmbătă, 25 ianuarie, polițiștii Serviciului Rutier au acționat pe Drumul Național 64, pe raza localității Râureni. În urma neregulilor descoperite, oamenii legii au aplicat 53 de sancțiuni, pentru încălcarea unor norme la regimul circulației, cu o valoare de peste 57.000 lei și au fost reținute 33 de permise pentru nerespectarea regimului de viteză.
Polițiștii vâlceni au anunțat că acțiunile pentru menținerea siguranței rutiere vor continua și săptămâna aceasta.
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea