Întâmplare inedită în Ocnele Mari: un tânăr băut și fără permis a furat mașina unei femei


La data de 4 iunie 2020, polițiștii orașului Ocnele Mari au fost sesizați prin apelul unic de urgență de către o femeie din localitate care a reclamat că i-a fost sustras autovehiculul pe care îl avea parcat în fața locuinței. Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, autoturismul fiind dat imediat în urmărire. În scurt timp, mașina a fost descoperită și oprită în trafic de polițiști, pe raza orașului Băbeni.
La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 28 de ani, din Ocnele Mari. În urma verificării cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta avea o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere.

 

Tânărul a fost iertat de femeia păgubită

 

Șoferul de ocazie a relatat că a sustras autovehiculul cu intenția de a se deplasa pe raza municipiului Drăgășani. Tânărul s-a împăcat cu partea vătămată, înlăturând răspunderea penală pentru infracțiunea de furt în scop de folosință. Polițiștii îl cercetează pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
„În urma probatoriului administrat, organele de cercetare penală au dispus reținerea tânărului pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind încarcerat la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Vâlcea. La data de 5 iunie 2020, tânărul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea în vederea dispunerii de măsuri legale”, au transmis polițiștii vâlceni prin intermediul unui comunicat de presă.
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea