„Întâlnire-şoc” pentru jucătoarele de la HCM. Campioanele de la Baia Mare vin astăzi în Vâlcea


• meciul se va disputa cu începere de la ora 18.00, în Sala Sporturilor

La numai câteva zile trecute de la partida extrem de dificilă pe care au disputat-o, duminică după-amiaza, pe terenul braşovencelor de la Corona, jucătoarele de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea vor avea parte de un alt duel în compania uneia dintre favoritele pentru câştigarea Ligii Naţionale. Handbalistele pregătite de antrenorul Dumitru Muşi speră să mai „spele” din ruşinea celei mai drastice înfrângeri a acestui sezon (22-40 în deplasarea de la Corona) şi să se revanşeze în faţa spectatorilor râmniceni printr-un un joc bun în compania campioanei din Baia Mare. Deşi oaspetele de astăzi pornesc din postura de superfavorite pentru obţinerea celor trei puncte puse „la bătaie”, municipalele pot ieşi onorabil din acest meci dacă, indiferent de scorul cu care se va încheia întâlnirea, ele vor arăta proprilor suporteri că vor da totul pe teren. De asemenea, aşa cum declara şi antrenorul Dumitru Muşi, este foarte important ca jucătoarele din lotul HC Municipal să arate ca un grup unit, omogen, care se poate lupta de la egal la egal cu orice adversară din Liga Naţională, iar ceea ce se exersează la antrenamente să fie pus în practică în meciurile oficiale.

Iubitorii handbalului trebuie să meargă la sală! Meciul nu va fi televizat

Partida dintre HC Municipal şi campioana en-titre a ţării noastre, HCM Baia Mare, se va disputa cu prilejul etapei a VIII-a din Liga Naţională. Întâlnirea este programată astăzi, cu începere de la ora 18.00, în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea. Toţi iubitorii handbalului trebuie să cunoscă faptul că meciul nu va fi transmis de nicio televiziune, singura posibilitate de a le urmări pe jucătoare fiind aceea de a fi prezenţi în tribunele Polivalentei. De altfel, organizatorii se aşteaptă la un număr record de spectatori pentru acest sezon, interesul în jurul partidei fiind destul de ridicat. Împătimiţii acestui sport au toate motivele să asiste la o asemenea întâlnire. Pe lângă faptul că îşi pot susţine favoritele într-un meci foarte dificil, aceştia au posibilitatea de a se reîntâlni cu jucătoare care au scris istorie pentru CS Oltchim. Ne referim aici la Adriana Nechita, Valentina Ardean-Elisei şi alte câteva foste chimiste „înre­gimentate” în lotul pregătit de antrenorul Constantin Bu­ceschi.

Derby-ul etapei se joacă la Bucureşti

Pe lângă duelul de la Vâlcea, runda intermediară din Liga Naţională propune alte câteva jocuri deosebit de atractive. Mâine, 2 octombrie, studentele de la Universitatea Alexandrion Cluj încearcă să profite de forma bună din ultimul timp, dorind să scoată maximul de puncte din întâlnirea cu o echipă aflată pe val în prima parte a acestui sezon, SCM Craiova. De asemenea, tot mâine va avea loc şi duelul ce va opune două echipe cu mare tradiţie în handbalul feminin din ţara noastră. La Deva, gazdele de la Cetate vor primi vizita sălăjencelor de la HC Zalău. Însă, cel mai aşteptat meci al etapei va avea loc chiar astăzi. Cu începere de la ora 19.30, în Sala Polivalentă din Capitală, ocupantele primelor două locuri din ierarhia Ligii Naţionale, CSM Bucureşti şi Corona Braşov, se vor întâlni în „ciocnirea titanilor”, câştigătoarea partidei urmând să se instaleze în confortabilul „fotoliu” de lider al întrecerii.

Campionatul se va întrerupe pentru două săptămâni

La finalul celor două zile încărcate cu handbal de calitate din Liga Naţională, întrecerea feminină de elită se va întrerupe pentru mai bine de două săptămâni. Oficialii Federaţiei Române de Handbal au luat această decizie pentru a permite naţionalei antrenate de selecţionerul Gheorghe Tadici să se reunească şi să susţină câteva meciuri amicale în ţară, dar şi în Ungaria. Scopul acestor partide de verificare este reprezentat de pregătirea jucătoarelor în vederea participării la Campionatul European, turneul final fiind programat în luna decembrie a acestui an, în Ungaria şi Croaţia. Aşa cum se cunoaşte, România va avea ca adversare în prima fază a competiţiei, în Grupa B, echipele similare ale Danemarcei, Norvegiei şi Ucrainei. În numerele viitoare ale publicaţiei noastre vom reveni cu programul jocurilor de verificare pe care le va susţine selecţionata tricoloră în perioada imediat următoare, precum şi cu lotul complet de sportive pe care selecţionerul Tadici le-a convocat. Oricum, HC Municipal Râmnicu Vâlcea nu va avea nicio jucătoare prezentă la lot, Janina Luca, prezentă la acţiuni anterioare, nemaifiind convocată.
Campionatul se va relua în data de 19 octombrie. Atunci, cu prilejul etapei a IX-a, HC Municipal va avea de trecut peste un alt „hop” dificil, deplasarea pe terenul moldovencelor de la HCM Roman.

Programul etapei a VIII-a

Astăzi, ora 18.00
HCM Rm. Vâlcea – HCM Baia Mare
Astăzi, ora 19.30
CSM Bucureşti – Corona Braşov
Mâine, ora 17.00
U. Cluj – SCM Craiova
Mureşul Tg. Mureş – HCM Roman
HC Zalău – Cetate Deva
Unirea Slobozia – CSM Ploieşti
Mâine, ora 18.00
HC Dunărea Brăila – U. Constanţa

Clasament: CSM Bucureşti 21p, Corona Braşov 19p, HCM Baia Mare 18p, HC Dunărea Brăila 15p, SCM Craiova 15p, HCM Roman 11p, HC Zalău 9p, Unirea Slobozia 9p, HCM Râmnicu Vâlcea 8p, Cetate Deva 7p, Universitatea Alexandrion Cluj 5p, Universitatea Neptun Constanţa 3p, CSM Ploieşti 3p şi Mureşul Târgu Mureş 0p.