Întâlnire cu sindicatele pentru revitalizarea stațiunilor Voineasa și Vidra


Joi, 4 noiembrie 2021, la sediul Consiliului Județean Vâlcea s-a desfășurat o importantă întâlnire la care, alături de reprezentanții instituției gazdă, au participat președinții mai multor confederații sindicale din România. Tema pentru care această întâlnire a fost organizată a fost aceea ca sindicatele, împreună cu Consiliul Județean Vâlcea (și nu numai), să găsească soluții pentru revitalizarea stațiunilor Voineasa și Vidra din nordul județului nostru. Așa cum se poate observa cu ochiul liber la o simplă deplasare în zonă, în ultimii ani (sau chiar zeci de ani), cele două stațiuni montane vâlcene nu au putut ține pasul cu ritmul mai alert în care s-au dezvoltat alte stațiuni similare din țară (și nu ne referim la cele de pe Valea Prahovei!). Unul dintre punctele cele mai nevralgice care împiedică dezvoltarea stațiunilor Voineasa și Vidra este reprezentant de lipsa locurilor de cazare (atât cantitativ, cât și calitativ).
Revenind la întâlnirea de joi, trebuie spus că, pentru această întâlnire, din delegația sindicală prezentă la Consiliul Județean Vâlcea au făcut parte Bogdan Hossu – președinte Cartel Alfa, Dumitru Costin – președinte BNS, Leonard Bărăscu – președinte CNSLR Frăția, dar și alți reprezentanți ai celor mai cunoscute blocuri sindicale din țară.

Constantin Rădulescu: „Este nevoie de o mai bună publicitate de stațiune”

După întâlnirea de joi, președintele Constantin Rădulescu a declarat că au fost identificate principalele probleme care împiedică dezvoltarea celor două stațiuni la adevăratul potențial și că au fost analizate și primele soluții care se impun a fi adoptate.
„Am avut plăcerea să fiu gazda unei întâlniri cu liderii principalelor sindicate și confederații sindicale din România, tema de discuție fiind turismul din nordul județului Vâlcea, mai exact din zona Voineasa. Consiliul Județean Vâlcea nu are nicio proprietate în zonă, însă putem fi noi cei care să îi aducem la aceeași masă pe toți factorii implicați, într-un demers comun de revitalizare a stațiunilor Vidra și Voineasa. În ceea ce privește implicarea Consiliului Județean Vâlcea și sprijinul nostru concret, am discutat cu domnul primar din Voineasa, Gabriel Năstăsescu, să preluăm și să modernizăm drumul care pleacă din intersecția cu DN7 A și ajunge în stațiunea Vidra. De asemenea, vom demara procedurile pentru ca, pe viitor, să avem o mai bună semnalizare pentru partea de publicitate de stațiune. Aceasta este o problemă a multora dintre stațiunile din România”, a declarat Constantin Rădulescu.

După modelul Brezoi, la Voineasa ar putea apărea un festival pentru tineret

„Ne-am propus chiar și organizarea unui festival pentru tineri la Voineasa. La următoarea întâlnire, vom aborda, documentat și pragmatic, posibilitatea înființării unui cluster, prin care să putem promova investiții în turism. Vom putea să contribuim astfel la revitalizarea unor stațiuni emblematice, așa cum sunt Voineasa sau Vidra”, a mai precizat Constantin Rădulescu.