Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

31 octombrie 2020

Inițiativa suporterilor care au cerut ca partida de baraj cu Serbia să se joace în Sala „Traian” a avut, în cele din urmă, ecou la București: Naționala de handbal feminin vine la Vâlcea pentru un meci oficial!


• este vorba despre partida dintre România și Lituania, contând pentru preliminariile Euro 2016

La începutul lunii martie, din paginile „Curierului de Vâlcea” aflați că un grup de suporteri vâlceni inițiase o campanie inedită pe o pagină de socializare prin care se dorea ca returul meciului de baraj cu Serbia să se joace în Râmnic. Partida urma să se dispute la mijlocul lunii iunie, fiind decisivă pentru calificarea la Campionatul Mondial din luna decembrie a acestui an, întrecere care va fi organizată în Danemarca. Oficialii Federației Române de Handbal au stabilit atunci ca întâlnirea de pe teren propriu pe care România a susținut-o în fața Serbiei să se dispute la Cluj Napoca, Vâlcea ieșind din calculele găzduirii acelui joc. Asta deși simpatia publicului din urbea de la poalele Capelei pentru handbalul feminin este foarte cunoscută de pe vremea în care celebra echipă a Oltchimului activa în orașul nostru.

Pentru 8 octombrie, Sala Sporturilor „Traian” se pregătește de spectacol

Zilele acestea însă, oficialii Federației Române de Handbal au luat o decizie care îi va mulțumi fără îndoială pe iubitorii handbalului din Vâlcea. Sala Sporturilor „Traian” din Râmnic a fost aleasă să găzduiască, pentru data de 10 octombrie 2015, primul joc oficial al echipei naționale feminine de senioare din cadrul preliminariilor Campionatului European Suedia – 2016. Este vorba despre partida dintre reprezentativele României și Lituaniei, din Grupa 1 de calificare. Ar mai fi de amintit faptul că pentru accederea la turneul final de la finalul anului 2016, selecționata tricoloră se va duela, în cadrul Grupei 1, cu Norvegia, Belarus și Lituania. Preliminariile încep pe 8 octombrie, atunci când România va întâlni gruparea statului baltic la Râmnicu Vâlcea, și se vor încheia la mijlocul anului 2016, când tricolorele vor susține ultimul joc, tot pe teren propriu, în compania jucătoarelor din Belarus.

Valeria Grigorescu, inițiatoarea campaniei de pe Facebook: „Mă bucur foarte mult că meciul cu Lituania va avea loc la Vâlcea”

Iubitoare a handbalului încă din primii ani de viață, Valeria Grigorescu a fost inițiatoarea campaniei de pe Facebook prin care s-a dorit aducerea meciului cu Serbia la Vâlcea. Deși acel demers nu a avut succes, eleva Colegiului „Alexandru Lahovari” a continuat să spere că reprezentanții forului de la București nu au uitat de inițiativa sa, una ce s-a bucurat de sprijinul numeroșilor iubitori de handbal vâlceni și nu numai.
Acum, tânăra de 18 ani promite că va fi prezentă în tribune, ca în atâtea alte rânduri, pentru susținerea tricolorelor! Totodată, prin intermediul publicației noastre, Valeria Grigorescu a dorit să mulțu­mească oficialilor de la FRH pentru decizia de a organiza la Vâlcea un meci din preliminariile Euro 2016: „Mă bucur foarte mult să aud că meciul dintre România și Lituania va avea loc la Râmnicu Vâlcea! Mi-am dorit foarte mult, atât eu, cât și oamenii care au semnat petiția inițiată de mine, ca naționala României să vină să joace aici. Pe această cale, țin să le mulțumesc celor care au susținut campania, dar și tuturor iubitorilor de handbal din Vâlcea. Le mulțumim domnului Alexandru Dedu și Federației de Handbal că au făcut posibil acest lucru și că au dovedit că vocea suporterilor contează. Acum, tot ce ne rămâne de făcut nouă, vâlcenilor, este să arătăm românilor și iubitorilor de handbal că Vâlcea nu a uitat să facă galerie și sper ca la ora meciului să avem o sală Traian plină, care să ne amintească de vechile vremuri. Hai, România!”

Alexandru Dedu, președinte FRH: „Vâlcea este un oraș care iubește handbalul. Ne dorim în meciul cu Lituania o sală plină”

Contactat pe această temă, președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a recunoscut că unul dintre motivele pentru care a fost aleasă locația de la poalele Capelei este reprezentat de atașamentul publicului vâlcean pentru acest sport. Indirect, președintele forului de la București a lăsat să se înțeleagă și faptul că inițiativa grupului de suporteri din luna martie, prin care s-a dorit aducerea meciului cu Serbia la Vâlcea, a contribuit la adoptarea deciziei ca meciul cu Lituania să fie organizat în Sala Sporturilor „Traian”. Alexandru Dedu a mai precizat că multe orașe din România își doresc să organizeze meciuri ale echipelor naționale românești (de handbal), însă nu toate dispun de săli care să se ridice la înălțimea standardelor impuse de forul european, sub egida căruia se dispută jocurile din preliminarii.
„Multe comunități doresc meciuri ale Echipelor Naționale. Sunt mulți factori care determină o astfel de decizie. Faptul că Vâlcea este un oraș care iubește handbalul este unul din motivele pentru care o să se dispute meciul cu Lituania acolo. Dorința Federației este ca Echipele Naționale să joace în cât mai multe orașe. Din păcate, nu multe au săli omologate. Ne dorim în meciul cu Lituania o sală plină, care să susțină Echipa României, lucrul acesta fiind alt factor important atunci când desemnăm un oraș ca gazdă a Echipelor României”, a declarat, pentru „Curierul de Vâlcea”, președintele FRH.

Etichete: , , , , , , , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Handbal