Începe Festivalul Național „CÂNTECELE OLTULUI”


În zilele de 21 și 22 august 2021, orașul-stațiune Călimănești va fi gazda unui nou eveniment cultural-artistic. Este vorba despre unul dintre evenimentele culturale devenit tradiție de mult timp, care a făcut cunoscută localitatea în țară și peste hotare și pentru dragostea localnicilor pentru cultură, pe lângă evidenta recunoaștere pe care Călimăneștiul o are prin prisma izvoarelor și apelor minerale. Tradiţionalul Festival Naţional de Folclor „Cântecele Oltului” a ajuns, anul acesta, la cea de-a 53-a ediţie, iar Primăria Călimăneşti i-a invitat pe locuitorii urbei, pe vâlceni, dar și pe turiștii care se află în stațiune la acțiunile care vor fi organizate cu acest prilej.
Programul evenimentului
Sâmbătă, 21 august
Traseul Primărie – Parcul Central Călimăneşti:
16.00 – 16.15 Parada portului popular românesc, maghiar, italienesc şi sârbesc. Participă: ansamblurile folclorice din judeţele riverane Oltului: Harghita, Braşov, Sibiu, Olt, Vâlcea, Teleorman; invitaţi din Argeş, Iaşi şi Timiş;
Parcul Central Călimăneşti:
16.15 – 17.30 – Festivitatea de deschidere a celei de-a 53-a ediţii a Festivalului Naţional de Folclor „Cântecele Oltului”
18.00 – 21.30 Spectacol – concurs al ansamblurilor folclorice participante, evoluând cu probele individuale: concursul de interpretare „Doina Oltului”, solist vocal şi instrumental; concursul purtătorilor de costume populare; concursul „Frumoasa Oltului”.
Duminică, 22 august
Centrul Naţional de Informare Turistică din Călimăneşti
9.30 – 10.30 Reuniunea juriului pentru desemnarea câştigătorilor;
10.30 – 11.30 Colocviu pe tema: Festivalul de folclor „Cântecele Oltului” – vector de promovare a dialogului interetnic, multicultural
Participă: membri ai juriului, reprezentanţi ai judeţelor participante, invitaţi.
12.00 – 12.30 Program de animaţie stradală în punctele stabilite de organizatori
Teatrul de vară al Casei de Cultură „Florin Zamfirescu” din Parcul Central Călimăneşti
16.00 – 19.00 Festivitatea de premiere a laureaţilor Festivalului, ediţia a 53-a, Spectacol de gală al ansamblurilor folclorice prezente în concurs din judeţele: Harghita, Braşov, Sibiu, Olt, Vâlcea, Teleorman şi invitaţi din Argeş, Iaşi şi Timiş.
19.00 – 20.00 Concert extraordinar Olguța Berbec.