Încă un veteran din Vâlcea «bate» suta de ani! LA MULȚI ANI!


Ziarul nostru continuă încercarea de a vă prezenta informații despre fiecare dintre puținii veterani din cel de-Al Doilea Război Mondial pe care județul nostru îi mai are! Anul 2022 a început cu peste 30 de veterani în viață și, iată că, după șapte luni trecute, numărul celor care mai sunt în viață abia dacă mai ajunge la 20. Ceilalți, aproape zece, s-au mutat în corturile celor drepți. Într-o lume mai bună, sperăm noi, chiar dacă plecările lor ne-au întristat.
Dar să nu mai fim triști (deși nu îi putem uita pe cei care au plecat!) și să vă spunem că, duminică, pe 7 august 2022, încă un veteran vâlcean va deveni centenar. Este vorba despre Constantin Mătulescu, din comuna Roești!

Primarul Drăghici ne-a deconspirat unele dintre cadourile pe care le va primi venerabilul veteran

Într-o discuție telefonică pe care am purtat-o, zilele trecute, cu Gheorghe Drăghici, primarul comunei Roești, am aflat și care sunt cadourile pe care oficialitățile locale și județene le-au pregătit pentru noul (dar nu singurul) veteran centenar al comunei Roești. Autoritățile locale au alocat suma de 5.000 de lei, dar și o diplomă de onoare pentru sărbătorirea veteranului. Consiliul Județean Vâlcea va fi reprezentat de către vicepreședintele Florian Marin, care îi va aduce sărbătoritului ingredientul principal pentru un asemenea moment: tortul!
„Mă bucur mult că în localitatea noastră mai există asemenea oameni. Ei au fost și sunt adevărate modele pentru generațiile mai tinere. Îi transmit și cu acest prilej un călduros «La mulți ani!» domnului Mătulescu, îi doresc sănătate și sper să rămână cât mai mulți ani alături de noi și de familia dumnealui!”, ne-a declarat Gheorghe Drăghici, primarul comunei Roești.