Încă un test important pentru elevele lui Muşi: Vâlcea vrea consolidarea locului de play-off


• Universitatea Constanţa – HCM Râmnicu Vâlcea, duminică, de la ora 14.15

Succesul dramatic obţinut duminica trecută pe te­ren propriu în faţa devencelor de la Cetate (scor 30-28) a oferit o doză importantă de curaj jucătoarelor de la HC Municipal. Aşa cum antrenorul Dumitru Muşi anticipa, sudarea relaţiilor de joc dintre handbaliste a făcut ca echipa noastră să nu mai fie atât de vulnerabilă pe finalul meciurilor, cum s-a întâmplat în special sezonul trecut, când HCM a pierdut foarte multe puncte pe finalul întâlnirilor. Începând cu acest retur, vâlcencele au punctat serios la capitolele omogenitate şi determinare, nu întâmplător ultimele două victorii (cu SCM Craiova şi Cetate Deva) venind chiar pe finalul meciurilor. Iar ultimele trei puncte câştigate s-au dovedit foarte preţioase pentru formaţia sprijinită de primăria Râmnicului, HCM avansând un loc în clasament, până pe poziţia a opta, ultima care asigură participarea în play-off-ul Ligii Naţionale. Tocmai din aceste considerente, următoarea partidă se anunță extrem de importantă pentru echipa noastră, aceasta având posibilitatea, în cazul unei victorii, să își consolideze poziţia care permite accesul la „masa bogaţilor” handbalului feminin românesc.

Meciul va fi televizat

Duminică, cu începere de la ora 14.15, municipa­lele vor evolua la Constanţa, în compania „studentelor” de la Universitatea. Meciul va conta pentru etapa a XIX-a a Ligii Naţionale, fiind unul foarte important pen­tru ambele formaţii. Aşa cum am precizat în rândurile de mai sus, pentru HCM o victorie ar echivala cu o consolidare a poziţiei din „zona” play-off-ului. Cu even­tua­lele trei puncte câştigate pe terenul Constanţei, echipa noastră ar rămâne pe locul opt în clasament, dar s-ar apropia destul de serios de locurile şase-şapte. De partea cealaltă, în eventualitatea unui suc­ces, Universitatea Neptun şi-ar asigura un „balon” important cu oxigen în tentativa de a evita retrogra­darea. Înaintea partidei directe dintre cele două formaţii, HC Municipal ocupă poziţia a opta în ierarhie (cu 23 de puncte acumulate), în timp ce Universitatea Constanţa se află abia pe locul al doisprezecelea (cu numai 13 puncte). Iubitorii sportului vâlcean vor putea urmări evoluția fetelor noastre prin intermediul micilor ecrane, reprezentanții postului de televiziune DigiSport3 alegând să transmită meciul în direct.

Programul etapei a XIX-a

Sâmbătă, 14 februarie
Universitatea Cluj – Unirea Slobozia
Duminică, 15 februarie
Universitatea Constanța – HCM Rm. Vâlcea
SCM Craiova – HC Zalău
Luni, 16 februarie
Cetate Deva – CSM București
Miercuri, 18 februarie
HCM Baia Mare – Mureșul Tg. Mureș
Corona Brașov – HCM Roman
*partida dintre CSM Ploiești și HC Dunărea Brăila s-a disputat aseară, după închiderea ediției noastre

Clasamentul Ligii Naționale: HCM Baia Mare 51p, CSM București 47p, Corona Brașov 42p, HCM Roman 35p, SCM Craiova 33p, HCM Dunărea Brăila 30p, HC Zalău 28p, HCM Râmnicu Vâlcea 23p, CSM Ploiești 21p, Cetate Deva 18p, Universitatea Alexandrion Cluj 14p, Universitatea Neptun Constanța 13p, Unirea Slobozia 12p și Mureșul Târgu Mureș 0p.