Încă un meci de totul sau nimic pentru SCM


Vineri după-amiază, Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea va clocoti din nou! Cu începere de la ora 17.30, într-un meci din cadrul etapei a XXIII-a din Liga Florilor de handbal feminin, SCM Râmnicu Vâlcea va primi vizita grupării sibiene Măgura Cisnădie. Meciul se anunță unul deosebit de important pentru ambele echipe, dar în mod deosebit pentru trupa vâlceană. Jucătoarele pregătite de antrenorul Florentin Pera au posibilitatea de a-și păstra prima șansă la obținerea titlului de campioană în detrimentul grupării bucureștene CSM cu condiția să o învingă pe Măgura Cisnădie. Cu numai patru etape rămase de disputat până la finalul campionatului, SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București împart primul loc al ierarhiei Ligii Florilor de handbal feminin, fiecare dintre cele două mari rivale având 57 de puncte. Totuși, vâlcencele au avantajul rezultatelor din meciurile directe disputate contra CSM București și, în eventualitatea în care vor încheia campionatul la egalitate de puncte cu redutabila formație din Capitală, titlul va ajunge la Vâlcea. Totuși, pentru ca Vâlcea să nu ajungă să depindă cumva de rezultatele din meciurile CSM-ului (așa cum Bucureștiul depinde în acest moment de cele ale Vâlcii), echipa noastră trebuie să învingă toate cele patru adversare pe care le mai are de întâlnit în acest sezon. Cum spuneam, prima dintre aceste adversare este Măgura Cisnădie. O echipă sibiană destul de incomodă, dar pe care Vâlcea a învins-o atât în turul campionatului, cât și foarte recent, în semifinalele Cupei României, într-un meci disputat pe teren neutru, la Bistrița.
Chiar dacă nu a impresionat deloc pe parcursul turneului Final four al Cupei României de la Bistrița, Măgura Cisnădie nu este un adversar care poate fi tratat cu superioritate. Echipa din județul Sibiu se află pe locul al patrulea în clasament, cu 35 de puncte acumulate, și are nevoie de orice punct câștigat pentru a se menține în lupta pentru un loc în viitoarea ediție a cupelor europene.

Și Bucureștiul are meci greu etapa aceasta

Dacă Vâlcea întâlnește în cadrul etapei a XXIII-a ocupanta poziției a patra din clasament, CSM București, rivala pentru câștigarea titlului de campioană națională, va primi vizita echipei de pe locul al treilea. Este vorba despre Gloria Bistrița (36 de puncte), o echipă foarte ambițioasă, cu planuri îndrăznețe și jucătoare valoroase, după cum a demonstrat în multe rânduri pe parcursul acestui sezon. În context, mai este de amintit faptul că exact Gloria Bistrița va fie echipa pe care SCM Râmnicu Vâlcea o va întâlni în ultima etapă de campionat, în runda care, probabil, va decide chiar titlul de campioană.
Astfel, în această rundă a XXIII-a, SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București vor avea de trecut examene serioase, în fața unor echipe solide ale Ligii Florilor!

Cele două derby-uri vor fi televizate

Cum ne-a obișnuit, televiziunea publică va transmite cele mai importante meciuri din fiecare etapă a campionatului național de handbal feminin. În etapa a XXIII-a, cele două întâlniri televizate sunt chiar cele două derby-uri. Astfel, joi, 25 aprilie, cu începere de la ora 17.00, iubitorii handbalului vor putea urmări partida dintre CSM București și Gloria Bistrița. Ulterior, vineri, 26 aprilie, cu începere de la ora 17.30, va fi rândul Vâlcii să reapară pe sticla micilor ecrane, în derby-ul cu Măgura Cisnădie.

Programul etapei a XXIII-a

Joi, 25 aprilie
HC Zalău – SCM Gloria Buzău
CSM București – Gloria Bistrița
CSM Galați – CSM Slatina
Minaur Baia Mare – SCM Craiova
HC Dunărea Brăila – CSU Cluj Napoca
Vineri, 26 aprilie
SCM Râmnicu Vâlcea – Măgura Cisnădie
Corona Brașov va sta