În ziua de după alegerile parlamentare, Studenții ar putea avea liber și vor circula gratuit


• asta dacă propunerea Alinei Gorghiu va fi susținută de președintele Klaus Iohannis și de Guvern
Duminică, 11 decembrie, românii sunt așteptați la urne pentru a-și alege reprezentanții în Parlamentul României. Ca și la ultimele alegerile parlamentare, prezența compatrioților noștri la vot nu se anunță deloc una demnă de laudă, sondajele indicând faptul că vor merge la urne cel mult 40% dintre cetățenii cu drept de vot. Și asta în eventualitatea în care condițiile atmosferice de pe 11 decembrie vor fi unele favorabile, cu soare și vreme caldă. Dacă va fi ger și zăpadă, este posibil să asistăm la una dintre cele mai scăzute rate de prezență la urne înregistrată în România după anul 1989, prezență care abia dacă va depăși 20%.

Ce vrea Alina Gorghiu?
Conform unor declarații oferite zilele trecute în cadrul unei conferințe de presă a PNL Timiș, Alina Gorghiu a venit cu o soluție care, în opinia ei, ar face ca prezența românilor la vor să fie ceva mai susținută. Concret, șefa liberalilor a propus ca studenții să aibă liber de la cursuri în ziua imediat următoare alegerilor parlamentare, adică pe 12 decembrie, într-o zi de luni. Asta nu sună tocmai rău pentru studenți, care ar avea o nouă minivacanță la dispoziție (dacă e să ne gândim că și în preajma Zilei Naționale a României studenții vor avea parte de un „respiro” de patru-cinci zile). Ca atare, ei ar avea și în preajma alegerilor parlamentare ceva mai mult timp liber… asta ca să meargă unde poftesc, poate chiar și la urne, după cum s-a destăinuit Alina Gorghiu presei. Mai mult decât atât, Alina Gorghiu a propus ca și transportul studenților să se facă în mod gratuit pe 12 decembrie, în baza legitimației de student!
„Cred că această propunere ca toţi studenţii din România să aibă posibilitatea să fie prezenţi în localitatea de domiciliu astfel încât să-şi poată exercita dreptul la vot poate fi dublată de gratuitatea la transportul în comun din acea perioadă. Nu este o sumă care să încarce bugetul României. Nu am discutat cu Guvernul acest subiect, dar am siguranţa că voi găsi disponibilitatea necesară”, și-a argumentat Alina Gorghiu punctul de vedere.
Nu, zău, că tinerii vor iubi mai mult politicienii după asemenea declarații!?

Ce substrat politic are intenția șefei liberalilor?
Lăsând gluma la o parte, deja se speculează că așa-zisa „propunere” a Alinei Gorghiu are o motivație cât se poate de electorală. Se spune că, dacă vremea va fi geroasă pe 11 decembrie, PSD-ul va câștiga en-fanfare alegerile parlamentare, bazându-se pe un electorat mai în vârstă și mult mai disciplinat, care ar ieși la vot în aproape orice condiții meteorologice. Alina Gorghiu are în mod cert știință de aceste „zvonuri” și speră să aducă la urne cât mai mulți tineri, cunoscut fiind faptul că tinerii au tendința de a fi în majoritate de dreapta! A nu se uita felul în care a câștigat Klaus Iohannis prezidențialele din 16 noiembrie 2014 în fața lui Victor Ponta!
Și că tot veni vorba despre președintele Iohannis, se pare că acesta ar putea susține ingenioasa idee lansată de Alina Gorghiu. Că, deh, și primul om al țării are tot orientări de dreapta și nu poate uita ce partid politic l-a propulsat în fotoliul de la Cotroceni.
Așadar, studenți, pregătiți-vă pentru încă o mini-vacanță… la urne sau nu!