În Vâlcea, până la finalul lunii februarie, 3% din populație s-a vaccinat cu ambele doze!


În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4 ianuarie 2021, au fost vaccinate până în data de 26 februarie 2021 13.745 de persoane (atât din etapa I – personal medico-sanitar, cât și din etapa a II-a – dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice și personalului din domenii de activitate esențiale).
Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate (atât la doza nr. 1 cât și la doza nr. 2) este de 22.685, dintre care 19.435 sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 1.350 sunt doze de vaccin Moderna și 1.900 sunt doze de vaccin AstraZeneca. Număr persoane vaccinate cu doza nr. 1: 13.745. Număr persoane vaccinate cu doza nr. 2: 8.940.

A început și vaccinarea cadrelor didactice!

Reamintim că, în județul Vâlcea, pentru etapa a II-a a campaniei de vaccinare, sunt momentan operaționale nouă centre de vaccinare: trei centre în municipiul Râmnicu Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de sport a Școlii Gimnaziale „Anton Pann” și sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie, nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi), un centru în orașul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”), un centru în orașul Călimănești (în cadrul campusului școlar al  Liceului Tehnologic Călimănești – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca) și un centru în comuna Budești, (în cadrul căminului cultural din satul Ruda – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca). În cadrul acestor centre de vaccinare deschise până în prezent sunt și trei echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private care au solicitat vaccinarea.
De asemenea, vă informăm că, din data de 25 februarie 2021, a început și campania de vaccinare a personalului didactic din județul Vâlcea. Momentan, vaccinarea a început într-un centru de vaccinare cu un flux separat pentru personalul didactic, urmând ca zilele următoare vaccinarea să continue și în alt centru de vaccinare.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Prefecturii Vâlcea