Din fruntea Ministerului Finanțelor, la Trezoreria Federației de Rugby


Zilele trecute, la Federația Română de Rugby (FRR) s-au desfășurat alegeri pentru toate posturile de conducere. Oamenii aleși în aceste funcții își vor exercita atribuțiunile timp de patru ani, în februarie 2025 fiind programate viitoarele alegeri. Alin Petrache, fostul căpitan al «stejarilor», a fost ales cu unanimitate de voturi președinte al FRR. Interesant de remarcat este faptul că, din echipa acestuia, face parte și un fost ministru social-democrat din Guvernul Dăncilă (chiar un nume intens mediatizat în acea perioadă), Orlando Teodorovici. Pentru următorii patru ani, fostul ministru al Finanțelor Publice va ocupa funcția de trezorier. Teodorovici a declarat în presa națională că funcția pe care o va ocupa în cadrul Federației Române de Rugby nu este remunerată, iar de la 1 martie 2021 va pleca din postul de auditor al Curții de Conturi pentru a se angaja într-o companie privată.

Declarațiile fostului și… noului președinte al FRR

Sub ochii șefului Rugby Europe, Octavian Morariu, Alin Petrache a primit 72 de voturi pentru un nou mandat de patru ani în fruntea rugbyului românesc. Fostul și, totodată, noul președinte al Federației Române de Rugby îi va avea alături pe Bogdan Marinescu, Mircea Copaci și Anton Pisaroglu, toți trei ocupând funcții de vicepreședinți. Cu acest prilej, Alin Petrache și-a exprimat prioritățile din noul mandat: redobândirea stadionului Arcul de Triumf și calificarea «stejarilor» la Cupa Mondială din 2023.
„Este un moment zero, greu, de răscruce, un moment al unității! Suntem tineri și entuziaști și cred că în următorii patru ani ne vom dezvolta așa cum ne-am propus. Avem de dus o luptă grea, acerbă, dar avem o echipă puternică. Pilonul principal al strategiei noastre este calificarea la Cupa Mondială din 2023. A doilea pilon este preluarea templului nostru, a stadionului Arcul de Triumf. Al treilea pilon este reprezentat de consolidarea echipelor de copii, juniori și tineret”, a mărturisit Alin Petrache, președintele reales al Federației Române de Rugby.

Teodorovici vrea să pună „un placaj la Guvernul României”

Investit în noua funcție, fostul ministru al Finanțelor Publice a declarat că pregătit pentru a se lua la trântă cu cei care pun piedici rugbyului românesc în problema stadionului Arcul de Triumf.
„Este o situație inedită pentru mine, probabil vor fi multe comentarii. Nu vreau să mă gândesc că niște guvernanți care nu simt nimic pentru sport și nu înțeleg, intenționează să pună mâna pe ceea ce s-a făcut bun. Am rugat să fiu lăsat să fac un placaj la Guvernul României pentru a primi ceea ce merităm. Este bine că am acum în spate o echipă de oameni greu de doborât și la propriu și la figurat”, a punctat ferm Eugen Teodorovici, noul trezorier al Federației Române de Rugby.
„Este o onoare să-l avem pe Eugen alături. Nu a fost greu s-l conving să vină cu noi în echipă. El a fost unul dintre cei care ne-au ajutat de fiecare dată”, a completat președintele Alin Petrache.
De altfel, președintele FRR a anunțat că toată lumea este pregătită să ducă până la capăt lupta pentru redobândirea stadionului.
„Templul rugbyului românesc este acolo de 108 ani. Acolo a fost, este și va fi casa rugbyului românesc și acolo își vor desfășura activitatea toate echipele naționale. Ne vom lupta până în pânzele albe, vom face față acestor lucruri cu care ne confruntăm”, a încheiat Alin Petrache.
Ales vicepreședinte cu unanimitate de voturi, fostul rugbyst Anton Pisaroglu și-a expus, la rându-i, principalele obiective pentru mandatul său de patru ani: „Am ajuns la un moment în viață în care trebuie să dau înapoi ceva sportului care m-a format. Este o mare responsabilitate. Țintele mele sunt să ajut la recuperarea stadionului Arcul de Triumf și atragerea de noi sponsori la FRR. Ne vom lupta pentru stadion. Nu vom ceda absolut deloc, suntem determinați să luptăm până la capăt. Pe acel stadion s-au format multe generații de sportivi români. Acolo este identitatea noastră”.
Sursă foto și text: SPORTSNET GROUP