În Vâlcea, jurământul militar s-a depus cu masca pe figură


Vineri, 29 mai 2020, la ora 10.30, pe platoul unității ISU Vâlcea, elevii de la Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, care se află în stagiu de practică la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea, au depus Jurământul Militar. În această zi, s-au desfășurat astfel de manifestări la toate inspectoratele pentru situații de urgență din țară, în care elevii își desfășoară stagiul de practică începând cu data de 18 mai 2020. Interesant de remarcat este faptul că tinerii învățăcei au depus jurământul cu masca pe figură! Au colecționat poze de neprețuit de la acest moment, de care își vor aminti cu haz când, la pensie fiind, le vor prezenta nepoților!
„În județul nostru se pregătesc șapte elevi: un maistru militar și șase subofițeri. Aceștia, când finalizează anul școlar, își doresc să lucreze alături de cei care au fost martorii depunerii Jurământului Militar. Depunerea Jurământului Militar este un moment unic, emoţionant pentru fiecare dintre militarii. Mult succes în carieră celor care astăzi au depus Jurământul Militar!”, au transmis reprezentanții ISU Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
Jurământul militar rostit de tinerii pompieri, care a fost auzit mai cu greu din cauza măștilor de protecție, este următorul:  „Jur credinţă patriei mele, România. Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii. Jur să respect constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu”.
• Material realizat cu sprijinul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea