În ultimele zile, pe drumurile vâlcene, accidente rutiere cu multe victime


În ziua de 15 august a.c., ora 21.45, un bărbat de circa 35-40 ani cu identitatea necunoscuta până în prezent a condus o bicicletă pe DJ 677 B- Ştefăneşti, şi din cauza neatenţiei şi consumului de băuturi alcoolice  a pierdut controlul asupra ghidonului căzând pe partea carosabilă. În urma impactului a suferit vătămări corporale şi a fost transportat la Spitalul Judeţean Craiova, unde i s-a stabilit diagnosticul de traumatism cranio-cerebral – stare comatoasă. I s-a recoltat o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul se numeşte B. Ion, de 43 de ani, din com. Strejeşti, jud. Olt.
A doua zi, ora 02.20,M. Victor, de 48 ani, din com. Mateeşti, a condus o autospecială pe D.J. 676 – Stroeşti, iar la km 14+300 m. a acroşat cu oglinda retrovizoarea dreapta pe P. Mihai, de 49 ani, din com. Stroeşti, care se deplasa, în calitate de pieton pe mijlocul părţii carosabile. În urma evenimentului, a rezultat rănirea uşoară a pietonului care fiind transportat la spitalul i s-a stabilit diagnosticul ”contuzie picior stâng”. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar pietonul a avut o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tot în ziua de 16 august a.c., în jurul orei 12.10, B. Constantin, din com. Dăeşti, a condus un autovehicul  pe DN7A – Voineasa, iar într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe sensul opus şi a lovit un autoturismul, după care s-a răsturnat în afara părţii carosabile, în albia râului Mănăileasa. În urma evenimentului, a rezultat rănirea conducătorului auto, diagnostic TCC facial deschis, plagă contuzie frontală, plagă membru superior şi inferior (politraumatism)  şi a pasagerului din autovehicul, A. Nicolae, de 20 de ani, din mun. Râmnicu Vâlcea, diagnostic TCC, plagă contuzie vertebre, contuzie gleznă stânga, plăgi excoriaţii membru superior şi inferior. Cu ocazia verificărilor, s-a stabilit că bărbatul care a condus auto avea permisul de conducere suspendat, pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea.
La data de 17 august a.c., ora 00.55, C. Ion, de 59 ani, din comuna Malaia, a condus un autovehicul  pe DN7- Brezoi, iar la km 210+800m, la punerea în mişcare de pe loc, la ieşirea din parcare a lovit un autotir, care circula regulamentar, rezultând avarierea celor două autovehicule. În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto a rezultat o alcoolemie de 0,72mg/l alcool pur în aerul expirat. În seara aceleiaşi zile, B. Ioana, de 32 ani, din oraşul Horezu,  a condus un autoturism pe str. Tudor Vladimirescu din Băile Govora şi la efectuarea unei manevre de schimbare a direcţiei spre stânga a acroşat pietonul C. Cristina, de 39 ani, din  localitate,  care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni. În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a pietonului, care a fost diagnosticată  cu traumatism minor coloană lombară. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, indicând o valoare de 0,00 mg/l alcool  pur în aerul expirat.
Tot în ziua de 17 august, Z. Ioan, de 54 ani, din municipiul Baia Mare a condus o autoutilitară, ce tracta o semiremorcă pe DN 7 – Câineni şi la km 236+630 şi  din cauza nepăstrării distanţei de siguranţă în mers faţă de o autorulotă, condusă de S. Hubert, cetăţean Belgian, a avut loc un accident rutier cu victime omeneşti. Din impact rulota a fost proiectată în şanţul din dreapta drumului, unde s-a răsturnat. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a Luminiţei O., diagnostic TCC acut deschis, plagă occipitală şi Lucicăi O., diagnostic policontuzii, contuzie toraco abdominală, contuzie toraco lombară şi contuzie umăr drept.  În aceeaşi zi, F. Victor a condus o autoutilitară pe DN 7 şi la km 220+590 nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, curbă şi carosabil umed, a părăsit partea carosabilă spre dreapta şi s-a răsturnat în şanţ. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto, diagnostic  traumatism toracic cu fracturi costale cu enfizem subcutanat, fractură stern, fractura col femoral şi a lui S. Emil, de 47 an,i din comuna Cotmeana, judeţul Argeş, diagnostic fractură bazin, traumatism, toracic fractura costală, traumatism vertebral.            
Tot la data de 17 august a.c., ora 06.47, B. Bogdan, de 27 ani, din or. Berbeşti, a condus un autovehicul pe D.J. 676 – Copăceni, iar la km 29, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, la ieşirea dintr-o curbă uşoară  la dreapta a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se într-un pârâu. Pe acel sector de drum partea carosabilă era distrusă pe o lungime de circa 20 m circulaţia dintr-o parte în alta efectuându-se pe o rută ocolitoare. În urma evenimentului a rezultat rănirea a trei persoane: B. Bogdan, conducator auto, diagnostic traumatism coloană cervico- toracală; A. Constantin, de 35 de ani, din oraşul Berbeşti diagnostic fractură humerus, traumatism cranian minor, fractură piramidă nazală; Z. Paulin, de 35 de ani, din oraşul Berbeşti,  diagnostic traumatism coloană cervicală. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În aceeaşi „zi blestemată”, S. Răzvan, de 34 ani, din municipiul Rm. Vâlcea a condus un autoturism pe aleea Ciocârliei din Rm. Vâlcea, iar la efectuarea
virajului la stânga nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism, condus de  B. Alin, de 34 ani, din oraşul Ocnele Mari, intrând în coliziune cu acesta. În urma impactului, a  rezultat rănirea  unui pasager, T. George, de 32 de ani, diagnostic: contuzie coloană cervicală şi traumatism toracic cu fractură dreapta. În urma testării conducătorilor auto cu aparatul etilotest, rezultatele au fost negative. În sfârşit, în jurul orei 13.00 al zile de 17 august, A. Marin, de 45 de ani, din municipiul Slatina, a condus un autovehicul, pe DJ656 – Comanca, iar la km 2+100 m pe drum îngust a încercat să evite un autovehicul ce venea din sens opus, a ieşit în afara părţii carosabile şi unde s-a răsturnat. În urma impactului. au rezultat 4 victime rănite uşor, A. Elena, de 38 de ani, A: M., de 3 ani, B. Claudia, de 38 de ani, toţi din municipiul Slatina şi B.Dănuţ, de 42 de ani, din comuna Milcov, judeţul Olt, stabilindu-se ca diagnostice: excoriaţii minore, nefiind necesară internarea acestora. Conducătorul auto a fost testat cu aparat etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările vor fi continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentelor.