În Râmnic ca-n Vestul Sălbatic: O tânără s-a urcat în microbuz cu 600 de cartușe


• ea adusese muniția din Grecia, la solicitarea unui tânăr din Băile Govora
Poliţiştii vâlceni au depistat, recent, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, o tânără care deţinea asupra sa 600 de bucăţi de muniţie pentru arme letale şi neletale. În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că tânăra are 24 de ani și este domiciliată în oraşul Plopeni, judeţul Prahova. Fata se afla într-un mijloc de transport în comun și avea la ea, fără drept, 400 de proiectile metalice, calibrul 4,5 mm. şi 200 de bile metalice, calibrul 4 mm.
„Din primele cercetări rezultă că tânăra ar fi transportat muniţia în România, din Grecia, la solicitarea lui C.M.D., de 29 de ani, din Băile Govora, care este cercetat în dosarul penal nr. 431/P/2017, pentru comiterea infracţiunilor de ameninţare şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Faţă de C.M.D. s-a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, începând cu 2 februarie”, se arată într-un comunicat de presă transmis duminică de polițiștii vâlceni.
În același comunicat de presă se mai arată: „Acesta este obligat să se prezinte la Poliţia Oraşului Băile Govora în conformitate cu programul de supraveghere şi îi este interzis să se apropie de persoana vătămată, la o distanţă mai mică de 100 de metri, să nu comunice cu aceasta direct sau indirect, pe nici o cale, şi să nu depăşească limita teritorială a judeţului Vâlcea, fără încuviinţarea prealabilă a procurorului. În continuare, faţă de C.M.D. se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de ameninţare, nerespectarea armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată”.

Posting....