In Memoriam: PROFESOARA VALERIA MOȚOC va fi condusă miercuri pe ultimul drum


Așa după cum v-am anunțat și ieri, în dimineața de 24 ianuarie 2022, o nouă veste tristă a căzut peste mediul cultural vâlcean. Aflată la o vârstă seniorială, distinsa profesoară Valeria Moțoc (soția profesorului și scriitorului Doru Moțoc) a încetat din viață.
Pentru cei care doresc să-și ia rămas bun de profesoara cu suflet de înger, Doamna de neegalat Valeria Moțoc, facem următorul anunț: Corpul neînsuflețit al defunctei este depus la Capela Cimitirului Sfântul Ioan din Râmnicu Vâlcea. Funeraliile sunt programate pentru miercuri. 26 ianuarie 2022, cu începere de la ora 13.00, când se va săvârși slujba de înmormântare.
Cotidianul nostru transmite un mesaj de condoleanțe familiei greu încercate în aceste momente. Dumnezeu să o ierte și să o aibă în paza Sa!


Mesaje de condoleanțe


Administrația locală a Municipiului Râmnicu Vâlcea este alături de domnul Doru Moțoc în momentele grele pricinuite de decesul soției Domniei Sale. Îi dorim să găsească puterea de a trece prin această încercare cumplită și îl asigurăm de întreaga noastră compasiune.
Dumnezeu să o odihnească în pace! Sincere condoleanțe întregii familii!
• Mircia GUTĂU, primarul Râmnicului

VARERIA MOȚOC a plecat la ceruri. A fost o profesoară adevărată. A fost o mamă și o soție foarte iubitoare. Familia îndurerată îi plânge plecarea. Dumnezeu să o odihnească!
• FAMILIA

Suntem alături de colegul nostru Doru Moțoc, la plecarea dintre noi a iubitei sale soții, prof. VALERIA MOȚOC. Condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu s-o aibă în paza Sa!
• Membrii Filialei Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România

Vestea ne-a consternat. S-a stins o viață minunată doamnă, am pierdut o prietenă dragă, prof. VALERIA MOȚOC, iar pierderea este aproape imposibil de realizat. În aceste clipe grele prin care treci, dragul nostru prieten Doru, cu copiii și toți cei apropiați, să nu uitați că, deși ne aflăm la mii de kilometri depărtare, suntem alături de tine și de toți ai tăi. Sincere condoleanțe! Este dureros să pierzi o fiinţă dragă. Dumnezeu s-o aibă pe Vali în paza Sa și pe acele tărâmuri necunoscute!
• Dr. Olga și Nicolae RADU, Bourg-en-Bresse, Franța

Profund îndurerați am aflat de moartea neașteptată a Doamnei profesoare VALERIA MOȚOC. Nimeni nu este întrebat când dorește să-și ia rămas bun de la această lume. A plecat prea devreme, lăsând în urmă numai tristețe și durere, un soț și copii cerniți de durere. Fie ca bunul Dumnezeu să le poată alina durerea, iar Doamnei Vali să-i odihnească sufletul în liniște!
• Maria și Pavel CLIM

Încă o veste tristă ne-a fost adusă în miezul acestei ierni geroase care, parcă, nu e în stare de nimic bun! Nu e în stare să ningă, în primul rând! Pământul crapă de secetă în plină iarnă! Moartea mușcă nemilos în stânga și în dreapta… A secerat-o, cu două nopți în urmă, pe negândite, pe Doamna Profesoară VALERIA MOȚOC… O Doamnă fină, însetată de frumos… Îl însoțea, în ultimii ani, pe Doru, la toate șezătorile unde era invitat. Entuziastă, aplauda la câte un eveniment plăcut.
Doamne, ține-l pe Doru întreg, să poată trece peste această punte a durerilor, să ne mai scrie poezii și să-și mai vadă piesele jucate! Condoleanțe! Dumnezeu s-o odihnească în liniște pe Doamna Profesoară!
• Felix SIMA